Sa sobom želi i Bunjca / Pernar osniva Stranku Ivana Pernara, u potrazi je za saborskim klubom: 'Hvala Beljaku na pozivu'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

U svoj saborski klub pozvao ga je predsjednik HSS-a Krešo Beljak

7.6.2019.
15:02
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Saborski zastupnik Ivan Pernar, koji je u četvrtak napustio Živi zid, najavio je u petak da ne prelazi u Abecedu demokracije nego će osnovati novu stranku - Stranku Ivana Pernara i izaći na predsjedničke i parlamentarne izbore, pri čemu želi da zajedno s njim na izbore ide Branimir Bunjac, koji je također izašao iz Živog zida.

"Ne smatram da bi Bunjac morao biti pod mojom kapom. Nikad nisam bio tašt čovjek, bitno je da idemo zajedno na parlamentarne izbore", izjavio je Pernar novinarima u Hrvatskom saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručio je kako nije izašao iz Živog zida zbog Bunjca nego zbog "jedne druge osobe koja je još jučer tvrdila da je ne zanima mandat u Saboru". "Ja sam pred svim kamerom rekao 'vidjet ćete kojom brzinom će ga aktivirati'", kazao je Pernar misleći pritom na potpredsjednicu Živog zida Vladimiru Palfi.

Istaknuo je kako mu je s novom strankom cilj osnovati klub zastupnika, a vidjet će s kim će to biti. "Već imam par poziva. Ovom prilikom javno zahvaljujem Kreši Beljaku što me pozvao u njihov klub zastupnika, ali nisam siguran da ću im se pridružiti", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokušat će iskombinirati nešto drugo, ali ako ne bude izbora morat će odabrati neki klub inače će mu biti teško raditi u Saboru bez birokracije iza sebe, pojasnio je Pernar.

Na pitanje dolaze li u obzir za osnivanje kluba Ivan Lovrinović i Goran Aleksić s kojima je blizak i podupiru ga, odgovorio je da njih dvojica nisu podržavali ovu Vladu i s njima je moguća suradnja, ali mora vidjeti kako će oni "disati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Upitan zbog čega ipak ne odlazi u Abecedu demokracije, Pernar je ustvrdio da mu je noćas već 2700 ljudi potpisalo pristupnicu za Stranku Ivana Pernara, a grupa za članove je narasla već na 6300 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cilj mi je pokrenuti novu priču. Znam da je novac u Abecedi demokracije od mog mandata i bio je namijenjen mom političkom radu, ali također sam svjestan da će mediji, koji su kontrolirani i rade protiv mene godinama, to pokazati kao čin prevare i gramzivosti, u potpunosti ignorirajući razloge zašto sam to uopće napravio", rekao je.

"Idemo na predsjedničke izbore i spremni smo na nove pobjede. Vjerujem da će birači Živog zida prepoznati tko je autentičan predstavnik njihove opcije", najavio je Pernar ocijenivši da aktualni i nominalni predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić to nikako nije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo