Primopredaja dužnosti / Peruško već za stolom s vjerovnicima, Ramljak: 'Preuzeo sam Agrokor sa šest kuna na računu, ostavljam ga s milijardu i 600 milijuna'

Novom povjereniku Fabrisu Perušku nagodba je glavni prioritet. Ramljak je njemu i zamjenici Ireni Weber zaželio sreću

28.2.2018.
18:26
VOYO logo

Fabris Peruško je i formalno postao novi izvanredni povjerenik za Agrokor, te je danas od Ante Ramljaka preuzeo upravljanje kompanijom. Peruško je u zgradu Agrokora na Žitnjaku stigao zajedno sa zamjenicom Irenom Weber nešto iza 13 sati, nakon što je imenovanje potvrđeno na Trgovačkom sudu. Ramljak im je u ruke predao kormilo Agrokora za kojim je bio gotovo 11 mjeseci. Peruško je kratko stao pred novinare.

"Stiglo je rješenje Trgovačkog suda i sada će biti odrađena primopredaja. Danas će biti malo duži dan", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi šef Agrokora prvi dan se dan na posao dovezao sam; sa svojom zamjenicom Irenom Weber. Samo sat i pol nakon što je Trgovački sud donio rješenje već je bio u novom uredu. 

"U naredna dva-tri dana odradit ćemo sastanke sa svima koji sudjeluju u ovom procesu, sa svim grupama vjerovnika i kad steknemo taj uvid onda ću biti slobodan za vas i dobit ćete malo više od mene", rekao je FabrisPeruško, izvanredni povjerenik za Agrokor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primopredaja je trajala sat i pol. Ante Ramljak nakon skoro 11 mjeseci izlazi iz priče. Kaže da je Agrokor od Todorića preuzeo sa šest kuna na računu, a ostavlja ga s milijardu i 600 milijuna.

"Kako se osjećam? Ne znam što bih vam rekao, možda čak i olakšano. I ako je moja žrtva potrebna da bi se ovo do kraja izvelo ja sam tu žrtvu i prihvatio i samo želim da uspijemo", izjavio je bivši povjerenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ramljak kaže da netko drugi treba odgovoriti na pitanje zašto odlazi. Odgovara kako nema problem s tim da Državno odvjetništvo istraži sve što je radio te da će biti u Zagrebu.

"Ja nisam imao nikakve iluzije da će ovo proći jednostavno. Svi vi znate što je Agrokor predstavljao u društvu, što je Ivica Todorić predstavljao u društvu koliko je bio svemoguć i normalno je da smo znali da ćemo imati problema", istaknuo je Ramljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok je Ramljak odlazio Peruško je već bio za stolom vjerovnicima koji su u Agrokor dolazili jedni za drugima. Svi sa različitim interesima začinjenim jakom željom za što manjim otpisom duga u nagodbi. Peruško će zato morati biti čvrst i nepokolebljiv pregovarač.

"Nadam se i vjerujem u to da će što manje slušati politiku", izjavio je ministar financija ZdravkoMarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

AlastairBeveridge, glavni savjetnik iz AlixPartnersa, očito sa svojim timom ostaje da dovrši transformaciju Agrokora u funkcionalnu korporaciju.

Agrokor je tako u 11 mjeseci prošao velike promjene, Nakon Todorića i Ramljaka sada je došao Peruško ali glavna promjena ona vlasnička tek ga čeka.

Nagodba i vlasnička struktura novog Agrokora moraju biti gotovi najkasnije do 10. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo