što se to događa? / Petek: 'Upravlja li projektom žičare mafija ili Grad? Neka Pavičić Vukičević odgovori postoji li pritisak na nju zbog neizdavanja uporabne dozvole'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

'Gubitak tako velikih svota novca stvara nervozu', rekao je Petek novinarima ispred donje postaje žičare

7.5.2021.
14:30
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Renator Petek, kandidat za zamjenika SDP-ova kandidata za gradonačelnika Joška Klisovića, upitao je u petak upravlja li projektom sljemenske žičare mafija ili Grad Zagreb, pozvavši Jelenu Pavičić Vukičević da odgovori postoji li pritisak na nju zbog neizdavanja uporabne dozvole.

"Neka Jelena Pavičić Vukičević javno progovori postoji li kakav pritisak na nju zbog neizdavanja uporabne dozvole jer se bez nje ne može isplatiti zadnja rata novca izvođaču, tvrtki Pionir. Gubitak tako velikih svota novca stvara nervozu", rekao je Petek novinarima ispred donje postaje žičare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠTETA OD 150.000 KUNA /

Policija traga za odgovornima za palež BMW-a kod sljemenske žičare

Image
ŠTETA OD 150.000 KUNA /

Policija traga za odgovornima za palež BMW-a kod sljemenske žičare

Petek ističe kako je žičara projekt koji su zajedničkim snagama realizirale stranke BM365 i HDZ, a sada se "lopataju" priopćenjima između ministarstava, Grada Zagreba i Državnog inspektorata tko kome jest ili nije poslao dozvole i dokumente o rezultatima istraživanja buke uz trasu žičare.

"Neka svi objave svu dokumentaciju o projektu"

"Neka svi objave svu dokumentaciju o projektu. Ovako građani nemaju podatke i ne znaju kome vjerovati", poručio je Petek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglašava kako žičara šest mjeseci od završetka radova nema dozvolu za puštanje u promet, nema uporabnu dozvolu, a Gradu je na naplatu stigla prva rata 15-godišnjeg kredita u iznosu od 50 milijuna kuna.

"Netko mora biti odgovoran zbog prolongiranja puštanja žičare u pogon. Policija mora istražiti postoji li poveznica između toga što se gospođa koja živi uz trasu žičare žalila na buku i paljenja njezina automobila. A o svemu bi mogli progovoriti i ostali kandidati na izborima", smatra Petek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra kako je za društvo izuzetno opasno kada se ne reagira na događaje poput ovoga, gdje osoba progovori o radu Gradske uprave te joj bude podmetnut požar u roku nekoliko sati, jer se radi o zastrašivanju.

Petek je uvjeren da će moguće preinake oko bukobrana žičare opet koštati nove milijune, što će na kraju platiti građani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo