popunjava se križaljka / Péter Ratatics bit će novi predsjednik Uprave INA-e, RTL doznaje i druga dva imena koja će sjesti u upravu

Image
Foto: Robert Anić/Pixsell/LinekdIn

Ratatics dolazi iz strukture MOL-a, a ranije je bio član mađarske strane Upravnog odbora kompanije

23.9.2022.
17:36
Robert Anić/Pixsell/LinekdIn
VOYO logo

Péter Ratatics bit će predsjednik Uprave INA-a, doznaje RTL, dok će preostala dva mađarska člana biti Krisztian Pulay i Berislav Grašo. Uz njih će na sjednici Nadzornog odbora kompanije u srijedu biti predložena i tri hrvatska člana kompanije.

Dva mađarska člana Uprave INA-e Jozsef Simola i Ferenc Horvath ponudili su ostavke prošlog tjedna, a prije njih to isto je učinio i predsjednik Uprave Ine Sándor Fasimon kojeg će zamijeniti Ratatics.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika smjena na čelu ove kompanije dogodila se nakon izbijanja megaafere u kojoj je plin iz INA-e prodavao po niskim cijenama, a potom preprodavao po višim. Procjenjuje se da je INA time oštećena za više od milijardu kuna.

Image
DAN D /

Plinska afera zapalila je raspravu između vječitih rivala, a 'dan D' za hrvatske članove uprave INA-e je u srijedu

Image
DAN D /

Plinska afera zapalila je raspravu između vječitih rivala, a 'dan D' za hrvatske članove uprave INA-e je u srijedu

Sam Péter Ratatics koji dolazi na čelo uprave rođen je 1982. godine. Diplomirao je ekonomiju 2006. godine u Budimpešti. Počeo je raditi 2007. godine za MOL gdje je obnašao brojne rukovodeće pozicije, tako je bio i viši potpredsjednik korporativnog Centra odgovoran za aktivnosti nabave, ljudskih resursa i komunikacija MOL grupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postao je 2016. godine glavni operativni direktor za korisničke usluge Grupe MOL, a 2018. godine promaknut je na poziciju izvršnog potpredsjednika za korisničke usluge. Ratatics je postao član Izvršnog odbora MOL grupe u veljači 2018. godine. Nova čelna pozicija u INA-i neće mu biti prvi doticaj s tom kompanijom. Naime, on je u razdoblju od 2011. do 2018. godine bio član mađarske strane Upravnog odbora.

Ove srijede trebala se održati ranije planirana sjednica Nadzornog odbora Ine, na kojoj su trebali biti razriješeni sadašnji i imenovani novi članovi Uprave kompanije s hrvatske strane, odgođena je jer se jedan od trojice kandidata Vlade Emanuel Kovačić u međuvremenu predomislio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz INA-e su za RTL službeno odgovorili da je Nadzorni odbor INA-e najavljen za idući tjedan. "To tijelo nadležno je za imenovanja i razrješenja članova Uprave. INA će, kao i dosad, pravovremeno obavještavati javnost o svim donesenim odlukama", naveli su iz INA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo