'Odaberite HSS, a ne beljakovu diktaturu' / Petir dobila vile da 'počisti sve loše u HSS-u': 'Pokrenuli smo postupak isključenja Beljaka!'

'Obavještavam HSS da smo pokrenuli postupak za isključenjem Kreše Beljaka iz stranke jer se njegovo vodstvo obavlja na protuzakonit način', poručila je Petir

20.9.2016.
16:56
VOYO logo

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu iz redova HSS-a Marijana Petir sazvala je izvanrednu konferenciju za novinare deset minuta prije predsjedništva HSS-a kao protest jer ona, zajedno sa svojim kolegama iz HSS-a, predstavnika desetak županija, na sastanak nije bila pozvana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom da se u 17 sati održava predsjedništvo HSS-a na koje mi nismo pozvani, a razlog ne znamo, dolazimo do zaključka da predsjednik stranke Krešo Beljak namjerno želi sabotirati članove svoje stranke".

Petir je poručila kako Beljak udaljuje članove 'samo zato što neki od njih nisu zadovoljni vodstvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovih dana na adrese delegata glavne skupštine HSS-a stižu odluke o udaljavanju članova i na taj ih način Beljak želi maknuti jer znaju da mu ne bi dali glas", kazala je Petir.

Odbila se ispričati Beljaku jer on 'koristi govor ulice i vrijeđa'

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

(Tomislav Miletic/PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam za što bih se ispričavala, posebno g. Beljaku. On koristi govor ulice i vrijeđa, sramotio nas je tijekom kampanje i rušio ugled HSS-a, zatajio je svoj bitan dio prošlosti zbog koje, da smo je znali, ne bi mogao biti član HSS-a. Obavještavam HSS da smo pokrenuli postupak za isključenjem Kreše Beljaka iz stranke jer se njegovo vodstvo obavlja na protuzakonit način", izjavila je.

Nije htjela otkriti na temelju čega planiraju izbaciti Beljaka, ali  je poručila da će o tome uskoro obavijestiti javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ-ov poziv ocjenjujem korektnim, nisam prejuducirala kako bi taj razgovor mogao završiti", reagirala je Petir na upit našeg novinara da je radila protiv statuta stranke i navijala za stranu koju nije podržalo vodstvo stranke.

Na novinarsko pitanje kako je reakcija vrha HSS-a da ju se izbaci iz stranke motivirana njezinim pozivom da se na izborima glasa za HDZ, ona je opovrgnula taj navod te kritizirala HINA-u čiji je urednik, kako kaže, uzeo previše slobode i netočno prenio njezinu izjavu. Kako kaže, jedino što je rekla je: "Glasujte za HSS, a ne za Krešu Beljaka", zaključila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HSS-ovac Darko Koren komentirao je kako je Beljak prešao granicu i da sve ovo zahtjeva jednu ovakvu reakciju kako bi se ovakvo stanje promijenilo.

"On svojim suspenzijama želi spriječiti svoje eventualne protivnike na unutarstranačkim izborima", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Beljak je prodao HSS za Judine škude, može ga biti sram'

Petir je dodala kako je Beljak prodao HSS za Judine škude i da ga može biti sram. 

"Beljak je ljevičario više od ljevičara, svi su me pitali gdje smo njega našli, članove stranke je bilo sram. Sve je ovo jedna farsa i igrokaz kako bi Beljak udaljio delegate koji njega ne podržavaju. On nije sazvao predsjedništvo stranke da rezimiramo rezultate, on provodi samovolju", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marijana Petir u ponedjeljak je, podsjetimo, ošto komentirala posljednje poteze šefa HSS-a Kreše Beljaka koji je najavio njezinu suspenziju.

"Osim toga, vidimo da je on i sa svojim istupima pomogao Narodnoj koaliciji da izgubi izbore, a o njegovom licemjerju bi se još moglo govoriti, jer ako pogledate izbore 2015. godine, onda ćete vidjeti da je Beljak u Samoboru osigurao kandidatu iz redova HSS-a samo 140 glasova, a sada je sebi osigurao preko 5.000 glasova. Mislim da je svima koji znaju računati jasno da g. Beljak sve što radi radi isključivo zbog sebe i svoje fotelje. On je očigedno poslan u HSS da ga rastoči i da ga uništi i ja mu to kao dugogodišnja članica HSS-a neću dozvoliti", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marijani Petir je simpatizer Dražen Tonkovac iz Čepina uručio vile da počisti sve loše što se nakupilo u HSS-u.

Ja se nikome neću ispričavati što već 12 godina služim HSS-u, ulažem svoje vrijeme, novac i sve - za ovakve predsjednike? Ovo je katastrofa. Nekad pomislim da ga je Udba iz SDP-a ubacila u HSS da ga uništi do temelja", rekao je Tonkovac, koji je Petir uručio vile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitana o vlastitoj kandidaturi za predsjednicu HSS-a, Petir je kazala: "Ja sam najavila da ću se kandidirati i gospodin Beljak me svojim postupcima pokušava spriječiti u tome." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo