sprema iduće poteze / Petir: 'Presudili su mi kao i Stepincu, Krešo Beljak je reinkarnacija Tita i Staljina'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Marijana Petir kazala je kako u Beljaku vidi reinkarnaciju Tita i Staljina, a sebe je usporedila sa Stepincem

1.10.2016.
18:12
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je Predsjedništvo HSS-a odbilo žalbu na suspenziju Marijane Petir, ona je za N1 uposredila Krešu Beljaka s Titom i  Staljinom, a sebe sa Stepincem. 

"Presuđeno mi je bez da me se saslušalo, na isti način kao što je presuđeno kardinalu Stepincu", kazala je Petir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ne priznaje izbore u stranci /

Petir: 'Ubili su HSS zbog svojih fotelja - to im neće oprostiti ni članstvo ni hrvatski narod'

Image
ne priznaje izbore u stranci /

Petir: 'Ubili su HSS zbog svojih fotelja - to im neće oprostiti ni članstvo ni hrvatski narod'

"Ovdje je riječ o političkoj eliminaciji, ima i obilježja kaznenog djela, uskoro ćemo obavijestiti javnost o sljedećim potezima. Beljak je odlučio da žalbe idu na prijeki sud, a sudili su tako u vrijeme komunizma, slali su ljude na Goli otok, i meni je tako presuđeno - bez saslušanja. Na isti način je suđeno Stepincu, nadali smo se da je to iza nas, ali vidimo da je u Beljaku reinkarnacija Tita, Staljina i ostalih za koje smo mislili da su ostali u dalekoj prošlosti", naglasila je. 

Zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir (HSS) izjavila je u subotu, reagirajući na odluku Predsjedništva HSS-a, koje je odbilo njenu žalbu na suspenziju i protiv nje i devetero suspendiranih HSS-ovaca pokrenulo postupak zbog političke odgovornosti - da je vodstvo stranke napustilo temeljne vrijednosti HSS-a i da su 'ubili HSS zbog svojih fotelja'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Današnja odluka Predsjedništva Hrvatske seljačke stranke (HSS) pokazatelj je da je vodstvo HSS-a napustilo temeljne vrijednosti HSS-a. To što rade meni - ja im mogu oprostiti, a to što su ubili HSS zbog svojih fotelja neće im oprostiti niti članstvo HSS-a niti hrvatski narod", istaknula je u izjavi zastupnica u Europskom parlamentu te članica Glavnog odbora i Predsjedništva HSS-a Marijana Petir.

"Unutarstranački izbori u kojim je više od 100 delagata udaljeno iz stranke i ne mogu sudjelovati u izborima nisu valjani", dodala je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak 14. rujna suspendirao je Petir iz stranke zbog kako je rekao, opstrukcije prijevremenih parlamentarnih izbora, zajedno s još 100-tinjak drugih njezinih kolegica i kolega, među kojima je i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo