pokretanje potrage / Petogodišnjakinji još uvijek ni traga: Sirijski migrant koji je predao zahtjev za azilom stigao u Porin

Neslužbeno doznajemo kako će se na temelju prijave pokrenuti opsežna potraga za djevojčicom te će se pretražiti lokacije njihova navodnog kretanja

24.9.2018.
19:49
VOYO logo

Sirijac koji tvrdi kako ga je hrvatska policija odvojila od petogodišnje kćeri, opet je u Hrvatskoj, ovaj put legalno. Hrvatska policija ga je dočekala na granici. On im je službeno prijavio nestanak kćeri i zatražio azil.

"Izrazio je namjeru, verbalno. Sada će s policijskim službenicima i prevoditeljem za arapski potpisat tu namjeru te onda kreće postupak azila", kazao je Tvrtko Barun, voditelj Isusovačke službe za izbjeglice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz policije izjava danas nema. Neslužbeno doznajemo kako će se na temelju prijave pokrenuti opsežna potraga za djevojčicom te će se pretražiti lokacije njihova navodnog kretanja. Udruga Are you Syrious je također poslala upit policiji vezan uz navodno privođenje i vraćanje Sirijca u BiH, no o tome se nisu očitovali.

"To je već trend koji postoji kod policije da svaki put kad se dogodi takav neki slučaj se apsolutno negira", kazala je Tajana Tadić iz udruge Are you Syrious. No, još se ne zna ništa o nestaloj petogodišnjakinji ni o iračkoj obitelji s kojom ju je Sirijac ostavio. Volonteri su uz oca neprestano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otac je jako loše. Psiho-fizički i emocionalno nestabilan s obzirom na situaciju. Čovjek jedino što želi u ovom trenutku je pronaći svoju kćer", tvrdi Barun. Razdvajanje obitelji je jedan od najvećih problema na balkanskoj migrantskoj ruti. Ako se pokaže da je ovo takav slučaj, neće biti prvi u Hrvatskoj.

"Nedavno se dogodilo da je dječak vrtićke dobi odvojen od svoga oca i da je na kraju na sreću pronađen u Italiji ali i dalje se otac ne može spojiti s njim", kazala je Tadić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija najavljuje kako će učiniti sve da provjeri istinitost tvrdnji čovjeka, te, da pronađe njegovu kćer. Kako javlja reporter RTL-a Ilija Radić, 43-godišnji Sirijac je sitigao u hotel Porin u Zagrebu te je tamo ušao na stražnji ulaz.

Također, današnji sastanak inicirala je hrvatska granična policija. Naime, iz MUP-a kažu kako su kontaktirali policiju u BiH te pozvali 43-godišnjeg Sirijca na sastanka gdje im je rekao detaljne podatke oko navodnog razdvanja njega i kćeri. Kažu da je na satanku bio nepovezan i rastresen, a zanimljivo je da je njegova prva ideja bila vratiti se u BiH ali se nakon razgovora s volonterima predomislio i zatražio azil u RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo