Traži prava i pravdu / Za RTL u klinici u Ljubljani rekli: 'Nema opravdanja što u RH nisu Čavajdi obavili što je tražila'

Čavajda i njena odvjetnica će, pak, sigurno tražiti pravdu na sudu, tužit će odgovorne, to je sigurno

13.5.2022.
20:00
VOYO logo

Mirela Čavajda morala je po zdravstvenu skrb u Sloveniju koja ima vrlo sličan zakon kao i Hrvatska. Njenu borbu građani su podržali na jučerašnjim prosvjedima u devet gradova diljem zemlje. U Zagrebu je prosvjed održan na glavnom trgu gdje odlazimo Petri Mlačić.

Slovenski su liječnici, upravo zbog ovog slučaja, poslali oštru poruku hrvatskim kolegama. Što im poručuju?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predstojnik ginekološkog odjela klinike u Ljubljani, dr. Kavšek, poručio je dijelu hrvatskih kolega da zloupotrebljavaju uopće pojam prekinute trudnoće, da kriminaliziraju cijeli proces, a posebno kad je riječ o feticidu, koji donedavno nije niti postojao u javnom prostoru kao pojam, a sada se svi na njega pozivaju. Prozvao je šefa naše najveće bolnice koji je feticid opisao kao 'brutalno ubojstvo'. Rekao mu je da time samo stigmatizira liječnike koji to rade, a čime ženama samo omogućavaju ono na što imaju pravo po zakonu", kazala je RTL-ova reporterka:

Image
Hrvatskoj istinu u lice /

Slovenski stručnjak: 'U RH i liječnici politički zlorabe izraz feticid kako bi se ženama uskratila prava'

Image
Hrvatskoj istinu u lice /

Slovenski stručnjak: 'U RH i liječnici politički zlorabe izraz feticid kako bi se ženama uskratila prava'

"Prava žena su, istaknuo je, u Sloveniji ista po zakonu kao u Hrvatskoj."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na ono što je dobila Mirela Čavajda u Zagrebu nakon drugostupanjskog mišljenja komisije, poručio je kako nema nikakvog medicinskog opravdanja za prijevremeni medicinski porod u 27. ili u 28. tjednu ako se ne napravi ono što ona traži, a to je prije svega prekid trudnoće", prenijela je njegove riječi.

Tražit će zadovoljštinu na sudu

"Razgovarala sam s dijelom liječnika s tog odjela u Ljubljani. Oni danas ne žele pred kamere, poručuju, zbog onoga što su, kako kažu, napravili hrvatski liječnici, zbog još većeg emocionalnog stresa koji sada imaju oni koji to obavljaju. Oni sada, kažu, zvuče brutalno i kao ubojice. Međutim, Mirela Čavajda je dobila podršku od ljudi, na ovom mjestu i u ostalim gradovima u Hrvatskoj. Ta podrška joj je dala vjetar u leđa, zbog toga je ona sada u Sloveniji i, naravno, trebat će joj neko vrijeme mira koji ona i njena obitelj sada traže", dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prenijela je i to da će Čavajda i njena odvjetnica tražiti pravni epilog:

"Nisu još sigurni koga će i na koji način tužiti, ali hoće."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo