propala izvrsna ideja / Petrina: 'Najpoštenija opcija bili bi novi izbori, a MOST nema dobru političku budućnost'

Stipe Petrina je rekao kako vjeruje da je najpoštenije prema građanima da se raspišu novi izbori, a za MOST misli kako nema političku budućnost

22.12.2015.
17:05
VOYO logo

Stipe Petrina komentirao je za RTL današnji novi prevrat. Kazao je kako to nije 'ništa neobično za gospodina Petrova'. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od početka govorim da je MOST u prvih deset dana odabrao stranu, MOST bi bio cjelovit bez obzira za koju se stranu odlučili. Takva je vladala atmosfera. Kako je vrijeme odmicalo, dolazilo je do lomova unutar MOST-a. Možda bi u ovom trenutku sada gospodin Petrov i išao s koalicijom Hrvatskom raste ili nekom drugom, ali unutar MOST-a su velike razlike i ne može se ići s jednom stranom", rekao je.

Petrina je istaknuo kako mu je žao što je ideja nezavisnih lista ovakvim odugovlačenjem propala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedna izvrsna ideja, ali definitivno potrošena za nekoliko izbornih ciklusa", dodao je. 

Upitan smatra li kako se se MOST sada dogovoriti s Domoljubnom koalicijom, odgovorio je: "Problem je što gospodin Petrov i oni koji ga podržavaju, oni ne znaju gdje će". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da MOST nema dobru političku budućnost", istaknuo je. 

"Najpoštenija opcija prema građanima ove zemlje bila bi novi izbori. Međutim, i ta opcija je jako sporna zbog ovlasti predsjednice jer ne igra čistu ulogu od završetka ovih izbora. Dosta je upitna uloga predsjednice u ovim događanjima. Vidjeli ste danas, gospodin Petrov je vidno uznemiren izišao iz Ureda Predsjednice. On je prvi put bio sam kod Predsjednice. Iako bi trebala biti neutralna, ona se upliće u politička događanja koja su van njene domene", rekao je i pojasnio na koji način Kolinda Grabar-Kitarović koristi ovlasti koje, prema njegovom mišljenju, nema. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako iziđemo na nove izbore, a sigurno ćemo izići, to ćemo učiniti sa svojim koalicijskim partnerima smo bili i dosad. Ja nisam napravio ništa bez njihove suglasnosti", zaključio je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo