pritisci su bili od crkve? / Petrina: 'Ovo će kratko trajati, Most nije cjelovit, a Orešković ili ne poznaje situaciju ili je odavno već pripreman'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nezavisni saborski zastupnik Stipe Petrina kazao je kako ne vjeruje da Petrov i Karamarko mogu složiti stabilnu vladu te da je Most cjelovit. Također je rekao da je Orešković morao biti odavno pripreman za ovu ulogu ili jednostavno ne poznaje situaciju kada je pristao biti premijer Hrvatske

24.12.2015.
9:43
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Bivši član Mosta Stipe Petrina kazao je za N1 kako nije bilo govora o nestranačkom mandataru u Mostu dok je on s njima razgovarao. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam iznenađen dogovorom Domoljubne koalicije i Mosta, da će Petrov poći s HDZ-om smo znali prije izbora, ali izborom Oreškovića za mandatara jesam. Hrvatskoj javnosti je predstavljeno da je izabran u zadnjih 24, 28 sati, što je neistina. Ne može čovjek tako brzo pristati biti premijer, pogotovo ne Hrvatske. Očito se iza zavjese znalo da će Petrov ići s HDZ-om i to se pripremalo", rekao je Petrina.

"Ne vjerujem da je Most cjelovit i da će svih 15 ljudi prihvatiti Oreškovića za mandatara", dodao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petrina je istaknuo kako smatra da su razlog prekida pregovora s Hrvatska raste pritisci iz Crkve.

"Nije tajna da je blizak sa Crkvom. A vidjeli ste i istup biskupa Košića, koji je stvarno neprimjeren za sekularnu državu", izjavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan je li se razgovaralo o nestranačkom mandatu dok je bio u Mostu, odgovorio je: "Tada nije bilo govora o nestranačkom mandataru. Dvaput sam im slao mail o razrješenju situacije - stvarni izborni pobjednik je bio Most, Domoljubna i koalicija Hrvatska raste nisu dobili mandata koliko su obećavali. Mandatar je trebao biti iz Mosta ili netko koga imenuje Most".

"Jako kratko će trajati i ovo je definitivno slom hrvatske politike, koja je priznala da više od 50 posto biračke tijela sa trećom strankom nije sposobna iznjedriti mandatara. Može biti izuzetan čovjek, ali nema iskustva, zato postoji mogućnost da ili ne poznaje dobro situaciju ili je davno pripreman za ovu ulogu", naglasio je Petrina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo