SPOR OKO CENTRA ZA AZILANTE / Gradonačelnik se požalio: 'Unuci me pitaju. Deda, dovodiš li mudžahedine?'

Image

Petrinja je odbila zahtjev MUP-a za građevinsku dozvolu za prihvatni centar za azilante

7.12.2018.
17:09
VOYO logo

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović izjavio je u petak novinarima da je Grad odbio zahtjev MUP-a za građevinsku dozvolu za prihvatni centar za azilante u nekadašnjem prognaničkom naselju Maloj Gorici te je istaknuo kako se na području Petrinje ne može graditi nešto što nije prihvatljivo za grad.

Danas nakon odlaska predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović iz Petrinje, gradonačelnik Dumbović (Reformisti) je novinarima na upit o izgradnji azilantskog prihvatnog centra  rekao kako je Grad odbio zahtjev MUP-a za građevinsku dozvolu za taj centar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Ovako izgleda prognaničko naselje u koje Hrvatska želi smjestiti imigrante

Image

Ovako izgleda prognaničko naselje u koje Hrvatska želi smjestiti imigrante

 "Jutros sam dobio informaciju od svoje pročelnice da zahtjev za građevinskom dozvolom nije potpun i mi smo taj zahtjev odbili“, rekao je  Dumbović.

"U Petrinji se ne može graditi nešto što nije prihvatljivo za grad"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje hoće li grad Petrinja naknadno ipak izdati građevinsku dozvolu, kada se kompletira, Dumbović je odgovorio: "Država može rješenjem ministra donijeti građevinsku dozvolu, može to učiniti i županija, no svima želim dati do znanja da se na području Petrinje ne može nešto graditi što nije prihvatljivo za grad."

Rekao je kako on kao čovjek i bivši prognanik suosjeća s prognanicima koji dolaze u Hrvatsku. "Ipak, ne može Petrinja biti hrvatska destinacija za sve probleme, najprije prognanike, a zatim i odlagalište nuklearnog otpada. Proganici u Hrvatsku dolaze bez reda, bez dokumenata. Mi ne želimo da kroz Petrinju ide taj vlak bez voznog reda, ako netko ispadne iz njega, ostane ovdje", istaknuo je Dumbović i dodao kako žele vlak s voznim redom, da znaju tko dolazi i zašto dolazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gradonačelnik ne odlučuje ništa"

Ponovio je kako "osobno nema ništa protiv nikoga" i da je Petrinja otvoreni grad. "No, problem je u tome što im nam kažu da će netko doći k nama, a tko, zašto i koliko će ostati, ništa o tome ne znamo", dodao je.  

"Moja slika je izašla na svim portalima sa slikom mudžahedina. Mene su unuci pitali: 'Deda, jel' ti to dovodiš mudžahedine?' To za mene nije prihvatljivo jer se stvara slika da o prognanicima u Petrinji odlučuje gradonačelnik, a ne odlučuje ama baš ništa", rekao je novinarima gradonačelnik Dumbović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O prihvatilištu moraju odlučiti Petrinjci

Istaknuo je kako želi da o izgradnji prihvatilišta za azilante na području Petrinje odluče Petrinjci, da se njih pita. "Petrinja je u Domovinskom ratu platila golemu cijenu i nećemo nikome dopustiti da se prema našem gradu vodi politika 'daleko od oka, daleko od srca', da netko po karti pokaže prstom i kaže: tu će biti prognaničko naselje, bez da se nas pita. Nas Petrinjce treba se pitati o tome", zaključio je Darinko Dumbović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petrinjskim oporbenim krugovima zamjerili su gradonačelniku Dumboviću da se navodno građanima iza leđa s državom dogovarao o projektu migrantskog naselja, a zbog iznesenih optužbi, Dumbović je podnio jednu kaznenu prijavu za klevetu.

Samostalni sektor MUP-a za schengensku koordinaciju i fondove EU donio je u srpnju odluku o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta 'Uspostava infrastrukture i jačanje kapaciteta Prihvatilišta za tražitelje azila u Maloj Gorici u okviru Fonda za azil, migraciju i integraciju', objavio je današnji "Jutarnji list".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo