Luca Gašpar Šako / Petrinjska vijećnica: 'Dumbovića sam prijavljivala godinama. HDZ je sve znao. Hapse ga prekasno, to je jadno'

Image
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Image
Foto: Marko Prpić/Pixsell

'Dumbovićev sin kupovao je gradska zemljišta za male novce, a onda bi iste parcele prodavao Gradu za jako veliki iznos', kaže ova MOST-ovka

14.6.2022.
13:16
Marko Prpić/Pixsell
VOYO logo

"Bilo je krajnje vrijeme, samo je prekasno jer nikad se u povijesti Hrvatske nije dogodilo da netko vrati pokradeni novac. Lokalna zajednica financijski je oštećena posljednjih pet godina, a sve opet pod palicom HDZ-a jer su bili koalicijski partneri s Dumbovićem. I svi su to znali. Mislim da je uhićenje tempirano i to ne slučajno", reakcija je to Luca Gašpar Šako, petrinjska gradska županijska vijećnica MOST-a na uhićenje bivšeg gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića i njegova sina Darka.

Nastavlja da Darinka Dumbovića "hapse nakon što je izgubio političku moć".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I to je jadno. Pet godina ukazivala sam na sve, svim institucijama, od policije, krim policije, DORH-a, USKOK-a, OLAF-a... Ovo praktički traje sedam godina i nije se nama dogodio samo potres, nego potres je u ovom gradu već sedam godina. Mi nemamo ni jednu prometnicu, nogostup. Molila sam nakon potresa da se zaustavi krađa donacija, da građanima neće ništa ostati kad se sve pokrade. A slijevali su se milijuni donacija", govori nam u dahu.

Image
akcija uskoka i policije /

Uhićeni bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović i njegov sin. Oglasili se USKOK i policija

Kaže, osobno je otkrila mnoge nepravilnosti, da su nadzorne knjige projekata iskrižane, upozoravala da Dumbovićev sin Darko izvodi pojedine radove, bilo da je direktno ili kao podizvođač sa svojom tvrtkom izvodio radove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dumbović je tvrdio da je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa reklo da nije u sukobu interesa. Kupovali su gradska zemljišta u poduzetničkoj zoni za male iznose, a onda iste parcele prodali Gradu Petrinji za jako veliki iznos. To je užas što se događalo zadnjih sedam godina u gradu. Ja ne znam koliko izvidi moraju trajati i da to može biti godinama kako bi se nekoga sankcioniralo. Žalosno je što svi ti postupci toliko dugo traju i će sad u istražni zatvor, ali ne vjerujem da će mu se išta dogoditi", kaže Luca Gašpar Šako.

Kaže da je nakon toliko godina izgubila vjeru u sustav, da je on nakaradan i primjećuje još nešto iznoseći ozbiljne optužbe: "Ništa se nije moglo raditi bez blagoslova sadašnje garniture u gradu. Dumbovićeva i Čačićeva ruka svojedobno su u Saboru puno značila HDZ-u i ta je stranka uvijek glasovala za Dumbovića. Oni su svi u tome sudjelovali."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitali smo za komentar i sadašnju gradonačelnicu HDZ-a Magdalenu Komes za komentar uhićenja ali i za navode MOST-ove vijećnice, uputila nas je na press konferenciju koja se u Petrinji očekuje oko 14:30 te da će tamo odgovoriti na sva pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo