dijele se fotelje / Petrov će biti jedan od potpredsjednika Vlade, šef Sabora dolazi iz Domoljubne koalicije

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

'Do 11. siječnja trebali bismo imati prve naznake o smanjenju ministarstava, Japan ih ima šest, a mi 20. Plan je da se Vlada smanji za barem pet ministarstava, kao i da se smanji veliki broj agencija. Mi ćemo predložiti igrače, a konačna riječ bit će mandatarova - on će biti selektor koji će odlučiti koji će igrač igrati u utakmici', kaže Hrg

24.12.2015.
9:58
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Božo Petrov bit će jedan od potpredsjednika Vlade, potvrdio je Juro Martinović, Mostov zastupnik u emisiji Hrvatskog radija U mreži Prvog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branko Hrg je izjavio kako će predsjednik Sabora bit će iz Domoljubne koalicije, no nije želio reći ime kandidata.

"Svaki vladin resor morat će se usuglasiti između Mosta i Domoljubne koalicije te premijera, struka je na prvom mjestu", istaknuo je Martinović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do 11. siječnja trebali bismo imati prve naznake o smanjenju ministarstava, Japan ih ima šest, a mi 20. Plan je da se Vlada smanji za barem pet ministarstava, kao i da se smanji veliki broj agencija. Mi ćemo predložiti igrače, a konačna riječ bit će mandatarova - on će biti selektor koji će odlučiti koji će igrač igrati u utakmici", izjavio je Hrg. 

Na pitanje o promjeni zakona o vladi, odgovorio je kako im treba ostaviti malo vremena za odluke koje se tiču uređivanja države. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sustav ne fukcionira, Hrvatska je potpuno neuređena država. Odluke se neće moći donijeti za dva dana. Morat će se i usuglašavati stavovi, zato je mandatar i pozvao opoziciju", dodao je Hrg.

Nansi Tireli zaključila je da je program Vlade prvo što bi trebalo vidjeti. Podsjetila je kako su mnogi uspješni poduzetnici smanjivali troškove otpuštajući radnike, da bi stvarali dobit. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je to filozofija, bit će u Saboru teško jer ima ljudi koji će braniti prava građana", dodala je.

Martinović je replicirao kako je Most skupina socijalno osvještenih ljudi, a Hrg kako nam fale investicije i radna mjesta, te da će se, kada ih bude, prava radnika dizati a ne smanjivati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tireli se zapitala koliku će političku snagu imati premijer budući da će o svemu pregovarati politika i hoće li ti pregovori biti vođeni kao što je Most pregovarao preko 40 dana. Martinović je odgovorio da Most ima političke volje, a da od koalicije Hrvatska raste očekuje kvalitetnu oporbu jer su s njima dogovorili mnoge reforme. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo