MILANOVIĆ BEZ KOMENTARA / Petrov nakon sastanka s predsjednicom: 'Uvjeren sam da ćemo za tjedan dana imati novog mandatara'

Nešto iza 16 sati na Pantovčak su stigli predstavnici koalicije Hrvatska raste predvođeni Zoranom Milanovićem, iako je lider te koalicije jučer izjavio da za to nema potrebe budući da nemaju dovoljan broj potpisa potpore za mandatara

15.12.2015.
16:27
VOYO logo

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u utorak u 13 sati na Pantovčaku je nastavila treći krug konzultacija s koalicijama, strankama i izabranim saborskim zastupnicima o davanju mandata za sastavljanje Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
danas kod predsjednice /

MOST nastavlja pregovore s Domoljubnom koalicijom: 'Vrata su otvorena i koaliciji Hrvatska raste'

Image
danas kod predsjednice /

MOST nastavlja pregovore s Domoljubnom koalicijom: 'Vrata su otvorena i koaliciji Hrvatska raste'

Mandatar treba potporu 76 izabranih saborskih zastupnika, a to za sada nitko nema.

Predsjednica je najprije razgovararala s izabranim zastupnicima nacionalnih manjina, a prva je na Pantovčak stigla zastupnica albanske nacionalne manjine Ermina Lekaj Prljaskaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao sam predsjednici da se bliži trenutak novih izbora", izjavio je Furio Radin. 

Pupovac je istaknuo kako ne podržava model nestranačkog premijera te da SDSS ostaje uz Hrvatska raste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Radimir Čačić je izjavio kako podupire Milanovića, ali dodaje da ako on ne uspije formirati vladu - spremn je na razgovore i s desnom opcijom. 

"Može biti i nestranački premijer, ali to komplicira situaciju je nije svejedno tko je ta osoba", objasnio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na konzultacije neće doći izabrani zastupnici Mirko Rašković i Stipe Petrina te Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida, a s Borisom Miletićem iz IDS-a predsjednica će razgovarati telefonski, potvrđeno je iz Ureda predsjednice.

Na konzultacijama s predsjednicom bio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da ćemo danas nakon svih sastanaka biti nešto pametniji i korak bliže rješenju", izjavio je Milan Bandić nakon razgovora s predsjednicom.

Čelnik Mosta Božo Petrov je nakon razgovora s Kolindom Grabar-Kitarović izjavio da ni ovaj put nije predsjednici rekao da netko ima potporu 15 zastupnika Mosta. Očito je da nitko još nema potrebnih 76 potpisa što je brojka koju mora skupiti eventualni mandatar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Petrov je i ovdje jasno rekao da su voljni nastaviti razgovore s Domoljubnom koalicijom te da je uvjeren da će u roku od tjedan dana biti dovršeni pregovori oko imena mandatara.

Nešto iza 16 sati stigli su predstavnici koalicije Hrvatska raste predvođeni Zoranom Milanovićem, iako je lider te koalicije jučer izjavio da za to nema potrebe budući da nemaju dovoljan broj potpisa potpore za mandatara. Nakon sastanka Milanović nije bio raspoložen za izjavu pravdajući se da ima konferenciju za novinare u prostorijama SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konzultacije slijede nekon što je koalicija Hrvatska raste odbila prijedlog Mosta nezavisnih lista da državu vodi tripartitna Vlada i da premijer bude nestranačka stručna osoba, no podržava nastavak bilateralnih razgovora s Mostom, a Domoljubna koalicija na Mostov prijedlog odgovorila pozitivno  te mu predložila koalicijsku vladu.

Mostovo Nacionalno vijeće i njihovi izabrani saborski zastupnici održali su danas sjednicu na kojoj su raspravljali o tim odgovorima te se očekuje da će o tome izvijestiti predsjednicu Republike. Na sjednici je jednoglasno odlučeno da će Most pregovore o formiranju reformske Vlade nastaviti s Domoljubnom koalicijom, a koaliciji Hrvatska raste Most i dalje ostavlja "otvorena vrata" za pregovore o nestranačkom premijeru i tripartitnoj Vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo