Inovacije u poljoprivredi / Obitelj Pevec vraća se u igru: predstavili se na sajmu poljoprivredne mehanizacije u Gudovcu

Gudovac je selo od svega tisuću stanovnika, a u njemu se okreću milijuni eura. Na najvećem međunarodnom sajmu poljoprivredne mehanizacije bili su predstavnici kineskog ministarstva poljoprivrede, a obitelj Pevec najavljuje povratak u biznis

31.3.2017.
19:23
VOYO logo

Obitelj Pevec vraća se u igru. Ponovno su pokrenuli posao s poljoprivrednom mehanizacijom, koji su predstavili na danas otvorenom 20.-om međunarodnom bjelovarskom sajmu. Uz posao, Pevec je komentirao i slučaj Agrokor.

"Kod njega je velika prednost što je država i ministarstvo na njegovoj strani. Nas nije ni jedan dobavljač blokirao, ni jedna banka. Mi smo napravili program restrukturiranja, ali nažalost ministar financija Šuker je bio taj koji je bio egzekutor, koji je uništio obitelj Pevec, ne grupaciju Pevec, jer ona je bila nekad najjača u prodaji neprehrambenih artikala i danas je vidimo opet", kazao je Zdravko Pevec, poduzetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko god radi u poljoprivredi došao je obići sajam. Samo do 15 sati prodano je više ulaznica nego cijeli dan na prošlom sajmu.

Da bi neke od grdosija predstavljenih na sajmu poljoprivrednik znao voziti, mora biti pravi informatičar. Cijela situacija se prati preko displaya. Tu je i masažna fotelja, a cijena je prava sitnica 350 tisuća eura bez PDV-a. I to je početna cijena. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedini hrvatski proizvođač poljoprivredne mehanizacije na sajmu pokazao je i lovac mraza. U svijetu ga proizvode još samo Amerikanci.

"U sebi ima jednu turbinu, te boce s plinom. Te boce se aktiviraju na turbine i sa svake strane izlazi po 70 metara i zagrijava voćnjak", objasnio nam je Stjepan Hitner, vlasnik tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Gudovcu je bio i zamjenik kineskog ministra poljoprivrede. S ministarstvom poljoprivrede potpisao je akcijski plan pa bi Hrvatska na Daleki istok uskoro mogla početi izvoziti meso, ribu i mlijeko, a to je do sad bilo nezamislivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo