1,8 promila / Pijani vatrogasac pao u otvor cijevi: Ima napuknute kralješke i posjekotinu na glavi

Image
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Pao je za vrijeme radnog vremena u otvor cijevi kojom se vatrogasci spuštaju kad idu na intervenciju

18.10.2018.
13:11
Marko Mrkonjic/PIXSELL
VOYO logo

Vatrogasac I.V. 11. listopada oko 1:30 pao je za vrijeme radnog vremena u otvor cijevi kojom se vatrogasci spuštaju kad idu na intervenciju, tzv. spusnicu, neslužbeno doznaje Glas Slavonije.

U krvi je imao oko 1,8 promila, a prema prvim informacijama napuklo mu je nekoliko kralježaka te je zadobio ozlijedu pete i posjekotinu na glavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uzimaju se izjave očevidaca, a nakon događaja sazvan je odbor zaštite na radu. Prikuplja se medicinska dokumentacija i kad saznamo činjenice, postupit ćemo u skladu sa zakonom. Mogu reći jedino da je taj vatrogasac cijeli svoj radni vijek u postrojbi", rekao je Pero Čeman, zapovjednik JPVP Osijek.

"Događaj u kojem je stradao vatrogasac u smjeni odmah se trebao prijaviti policiji i inspekcijskim službama. Netko mora za to i odgovarati. Pokušali su to zataškati, što je najgora stvar koja se mogla učiniti", poručio je  Zdravko Cvenić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problemi s kojima se suočavaju

Da stanje s osječkim vatrogascima nije bajno govori i anonimno pismo u kojem su navedeni njihovi problemi, za koje Glas Slavonije tvrdi da su istiniti.

Kako bi smanji trošak, ugašeni timovi za spašavanje iz dubina i s visina, ronilački tim te tim za rad s opasnim tvarima, indikacijskom opremom i vozilom kojeg nema do Zagreba, piše u pismu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anonimno pismo vatrogasaca poslano je na adresu ravnatelja DUZS-a Dragana Lozančića, glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića, ministra obrane Damira Krstičevića, ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića te osječkog gradonačelnika Ivana Vrkića.

Još jedan od problema koji ih muči je naplata intervencija zbog kojih građani polako gube povjerenje u vatrogasce. Dodaju da se zbog uštede ne servisiraju oprema i vozila niti se odrađuje obvezni trening, a o spasilačkom psu se brine jedan vatrogasac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapovjednik JPVP Osijek Pero Čeman tvrdi da su sve to neistine, piše Glas Slavonije.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo