'snažna i bezrezervna podrška' / Pisali Plenkoviću i Petrovu: više od 200 osječkih nastavnika i studenata poduprlo ministra Barišića

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

U pismu ističu kako je od 2004. do 2015. Barišić svojim predanim radom dao izniman doprinos razvoju osječkog Filozofskog fakulteta

8.2.2017.
9:51
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Više od 200 nastavnika i studenata osječkog Sveučilišta te drugih članova osječke akademske zajednice u srijedu su izrazili "snažnu i bezrezervnu podršku" ministru znanosti i obrazovanja Pavi Barišiću u pismu upućenom premijeru Andreju Plenkoviću i predsjedniku Hrvatskog sabora Boži Petrovu.  

Potpisnici navode kako su to pismo uputili zbog učestalih medijskih natpisa usmjerenih na propitivanje i umanjivanje moralnog, nastavničkog i znanstveno-istraživačkog autoriteta ministra Barišića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od premijera i predsjednika Sabora traže zaštitu ugleda i časti ministra Pave Barišića, kao istaknutog člana akademske zajednice te stručnog i cijenjenog profesora.

U pismu ističu kako je od 2004. do 2015. Barišić svojim predanim radom dao izniman doprinos razvoju osječkog Filozofskog fakulteta te bio iznimno zaslužan za rad cjelokupnog osječkog Sveučilišta koje danas, kako tvrde, "svojom kvalitetom odgovara najvišim europskim i svjetskim akademskim standardima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O utemeljenosti tih tvrdnji svjedoči podatak da je Barišić, neposrednim angažmanom u integraciji Bolonjskog načina studiranja, kao voditelj Operativnog stožera za provedbu Bolonjskog procesa, "presudno utjecao" na modernizaciju studija i nastavnih procesa na osječkome Sveučilištu, stoji u pismu.

"Ovim pismom odlučno se suprotstavljamo neprestanoj medijskoj i političkoj difamaciji prof. dr. Barišića, a onda i tome da područje znanosti i obrazovanja bude predmetom ideološke i političke borbe", ističu članovi osječke akademske zajednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo