Kasne računi, pa stižu kamate / Pismo iz Rovinja do Pule putuje i po četrnaest dana: stanovnici Istre zgroženi Hrvatskom poštom

U Istri više nema mjesta gdje bi se pošta mogla sortirati, kažu u odnosima s javnošću Hrvatske pošte, potvrđujući da pošiljka poslana, primjerice, iz Pule u Rovinj ide preko Rijeke...

31.7.2017.
16:13
VOYO logo

U 21. stoljeću u Istri vrlo neobična pojava. Pisma i pošiljke poslane na adrese u Istri putem Hrvatske pošte putuju i po 14 dana i to čak ako su poslane iz susjednog grada, piše Glas Istre.

Istrijani tvrde da im pismo iz Rovinja do Pule putuje i po četrnaest dana. Jedan od razloga zbog koje listonoše usporeno donose pisma je, kako se čuje, i činjenica da pošiljke poslane iz Istarske županije najprije idu u Rijeku, a zatim se vraćaju preko Učke do primatelja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani se žale da razna službena rješenja, otpusna pisma iz bolnica, račune za kreditne kartice i druge pošiljke koje ih vežu rokovima dobivaju čak 15 pa i 20 dana nakon datuma otisnutog na kuverti. Stvara im to i ozbiljne probleme, počevši od kamata na neplaćene račune pa nadalje. 

U Hrvatskoj pošti odlučno tvrde kako nema kašnjenja pošiljaka u Istarskoj županiji te pozivaju građane da se požale na svaki takav slučaj:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogući uzrok dijela reklamacija u pravilu je izazvan nedovoljnim, nepotpunim te netočnim adresiranjem zbog čega se rokovi dostave produljuju. Operativnih i procesnih problema u Istri dakle nemamo te se poštanski promet odvija redovito, pri čemu za to područje kao i svake godine u turističkoj sezoni imamo povećan broj razglednica ali i korisnika-turista u poštanskim uredima."

U Istri više nema mjesta gdje bi se pošta mogla sortirati, kažu u odnosima s javnošću Hrvatske pošte, potvrđujući da pošiljka poslana, primjerice, iz Pule u Rovinj ide preko Rijeke. Sve se pošiljke dopremaju u riječki distribucijski centar, jedan od četiri u državi, te se potom, u pošti tvrde bez kašnjenja, upućuju primateljima, piše Glas Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo