ANKETA! Tko je pobjednik? / ANKETA! Tko je pobjednik? Evo što kažu Grabar-Kitarović i Milanović zašto su oni bolji izbor?

Prvo pitanje na koje su predsjednički kandidati odgovarali bilo je: Zašto ste bolji izbor od protukandidata?

30.12.2019.
20:30
VOYO logo

U 20 sati na RTL-u počelo je prvo izravno sučeljavanje predsjedničkih kandidata Zorana Milanovića i Kolinde Grabar-Kitarović.

Prvo pitanje na koje su predsjednički kandidati odgovarali bilo je: Zašto ste bolji izbor od protukandidata?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grabar-Kitarović: Ono što nudim jest program za kontinuitet rasta koji smo ostvarili do vremena kada je gospodin Milanović bio premijer. Kad sam postala predsjednica, zemlja je bila u dubokoj krizi. Danas Hrvatska jest bolja, no još uvijek držim da treba one makroekonomske čimbenike prenijeti na novčanike građana. Zato tražim pet godina jer ja sam ona promjena koja je tada bila potrebna i sada tražim kontinuitet te politike. Stanje koje sam zatekla u vrijeme zadnje godine mandata Milanovića bilo je vrijeme opustošenosti požarom zapuštene Hrvatske - požar niskog mišljenja, pesimizma... To je sve trebalo govoriti, a da ne govorimo o gospodarstvu.

Image

Debata na RTL-u: Milanović i Grabar-Kitarović kurtoazno izmijenili pozdrave, a onda je krenula paljba

Image

Debata na RTL-u: Milanović i Grabar-Kitarović kurtoazno izmijenili pozdrave, a onda je krenula paljba

Milanović: Imam veliko iskustvo i znanje. To je jamstvo da ću se ponašati predvidivo, ali u pozitivnom smislu. Građani trebaju vidjeti nekoga koga vide kao osobu koja integrira sustav, koja se pod pritiskom ponaša bolje... To su stvari u koje sam uvjeren da djelujem bolje od gospođe Grabar-Kitarović. 2015. godina je završila rastom, suficitom platne bilance, s najnižom kamatnom stopom na dug...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grabar-Kitarović: Osim hrvatskog imam i međunarodno iskustvo. Kad kažem "požarom opustošena zemlja" je riječ o zemlji koja je barem četiri godine duže od ostalih bila u recesiji.

Milanović: Vlada Ive Sanadera, u kojoj je sjedila i Grabar-Kitarović, i prva i druga, je zadužila Hrvatsku za 135 milijardi kuna!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gospodine Milanoviću, postoji li možda kod Grabar-Kitarović nešto za pohvalu? Biste li nastavili isto?

Milanović: Ne bih nastavio ništa isto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grabar-Kitarović: Za vrijeme prve Sanaderove vlade bio je rast. Ta je Vlada bila jedna od najuspješnijih dok sam ja bila ministrica.

Milanović: Ivo Sanader je vaš životni coach. Danas je dobio šest godina zatvora. Drago mi je što kažete da je bio uspješan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grabar-Kitarović: Vaš rast postaje pozitivan u zadnjoj godini mandata, kada sam ja postala predsjednica.

Milanović: Da imam s tim veze, neću ništa govoriti. Da vaš dolazak ima veze s gospodarskim rastom je isto kao i reći da to imaju klimatske promjene u Burmi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo