DIREKTOVA ANKETA / Pitali smo vas jeste li antifašisti i dobili zanimljive odgovore: 'Pa ostalo mi je od djetinjstva...'

Image

U Brezovicu su stigli i Zoran Milanović i bivši Stipe Mesić

22.6.2022.
22:33
VOYO logo

Bilo je to na današnji dan prije 81 godinu. U šumi Brezovica kraj Siska organizirali su se prvi partizani, ne samo u Hrvatskoj nego u ovom dijelu Europe. Bilo ih je 77-ero. I zato danas slavimo dan Antifašističke borbe. Danas je taj dan kad svi idu u Brezovicu - pa su stigli i sadašnji predsjednik Zoran Milanović i bivši Stipe Mesić. Govorili su o važnosti antifašizma, bratstvu i jedinstvu, Titu i Tuđmanu.

"Franjo Tuđman je bio komesar u Zagorju. Dakle, bio je jedan od najsvjesnijih profila komunista. Joža Manolić, Janko Bobetko, Andrija Hebrang - to su sve bili komunisti. I to komunisti starog kova u tim godinama. To su stvari koje treba reći. Ne priznati, jer nema se tu što priznavati. Isto tako, kada govorimo o tom savezu hrvatskog i srpskog naroda, bratstvu po oružju i borbi za slobodu, ne fašizmu, ne fašizmu. Ne moramo reći smrt fašizmu - ne fašizmu, sloboda narodu, narodima tog vremena", rekao je predsjednik Zoran Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A nakon male škole povijesti Zorana Milanovića - vrijeme je za našu posebnu anketu. Kako biti dobar antifašist, e to se raspitao naš Rikardo Stojkovski.

Više pogledajte u prilogu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo