'Ne mogu ptice potamaniti' / Plaže na Jarunu zatrovane fekalijama, a Bandić uporno uvjerava građane da je sve dobro: 'Otvorite sezonu'

Obucite gaćice i idemo na kupanje da pokažemo pločice. Milan Bandić opet briljira, tako je danas u Gradskoj skupštini odgovorio na pitanje o kupanju na jarunskom jezeru

24.5.2018.
22:33
VOYO logo

Sezona službeno počinje za sedam dana - a najpopularnije plaže na zagrebačkom moru ove godine nisu za kupanje - jer voda nije zadovoljavajuće kvalitete.

Kao usred ljeta ekipa iz Njemačke danas je uživala na Jarunu. Kupali su se na Otoku Univerzijade, plaži koja ove godine nije službeno određena za kupanje. Ali - njima je bilo super.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jako je toplo. Uživali smo u suncu, kupali se. Voda je čista, možeš vidjeti svoje noge, možeš vidjeti u dubinu. Ne znaš što je unutra, ali mislimo da je čista", kazali su nam Pablo i Brece, turisti iz Njemačke.

Ocjena kakvoće vode kaže kako plaže Veliko jezero, Malo jezero i otok Univerzijade nisu pogodne za kupanje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takva odluka donesena je na temelju analiza jarunske vode prošle godine. Svi oni koji će se u Jarunu kupati to će činiti na vlastitu odgovornost. Ali unatoč svemu - gradonačelnik sve poziva na kupanje. 

"Svi u gaćice, pokažite pločice vi mršaviji. Mi koji nismo mršavi pokazat ćemo nešto drugo. Idemo nas stotinjak da otvorimo kupališnu sezonu na Jarunu", rekao je gradonačelnik MilanBandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti problem na Jarunu se pojavljuje svake godine. Jezero se ne čisti temeljito, a zagađeno zbog fekalija od brojnih ptica koje na njemu obitavaju. 

"Šta da radimo gospodine Molan s pticama? Dajte predložite nešto. Da ih lovimo kao Batmani ili da jastrebove istreniramo? Evo mi Luke Omana odmah doma u Bužanovu, evo mi gospodina Peteka doma. Ne mogu ptice potamaniti, pa ja volim ptice, slavuje, golubove i Ivu robića i sve volim", rekao je gradonačelnik Bandić u Zagrebačkoj skupštini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu uvjeriti ptice da ne lete nad Jarunom. Ako bih to mogao onda bih stvarno bio Batman. Ne mogu pticama da lete i piju vodu iz Jaruna, ja kad bih bio ptica isto bih bio na Jarunu", kazao je Bandić.

Nastavni Zavod dr. Andrija Štampar građanima je izdao i preporuke. Tako se prije ili poslije kupanja treba otuširati, za vršenje nužde treba koristiti toalet, dječje pelene nikako ne smiju završiti u vodi, ne koristiti šampone na jezeru niti hraniti ptice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sezona kupanja na Jarunu počinje za tjedan dana, bila voda čista ili ne - zagrebačko more će tijekom ljeta biti puno kupača.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo