HOĆE LI PROPASTI DOGOVOR? / Plenković: 'Ako ne dobijemo avione kakve smo htjeli, Vlada će poništiti odluku o kupnji'

Image
Foto: Davor Puklavec/Sanjin Strukic/Pixsell

Komentirao je i smjenu predsjedničina savjetnika Mate Radeljića

30.12.2018.
21:47
Davor Puklavec/Sanjin Strukic/Pixsell
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković u intervjuu za Večernji list komentirao je kupnju borbenih zrakoplova F-16 od Izraela koju je stopirao SAD. 

"Izrael je preuzeo obvezu da ishodi dopuštenje SAD-a za prodaju aviona koji su bili ponuđeni, tj. F-16 Barak i koje je Hrvatska odabrala", rekao je Plenković i dodao kako u ovom trenutku imaju informacije da SAD nije suglasan s prodajom aviona koje je Izrael ponudio Hrvatskoj te inzistira da se iz njih ukloni sva oprema kojom su avioni izraelskom tehnologijom nadograđeni i modificirani. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

"Očekujemo očitovanje Izraela s obzirom na nove okolnosti. Kao što sam rekao javno prije tri tjedna, ako zbog problema koji su nastali na relaciji između Izraela i SAD-a ne budemo mogli kupiti avione kakve smo odabrali, Vlada će poništiti odluku o odabiru - rekao je Plenković za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i smjenu predsjedničina savjetnika Mate Radeljića.

"S obzirom na to da je i prije bilo niz savjetnika koji su bili razriješeni, za mene je riječ tek o kadrovskom pitanju u nadležnosti predsjednice", rekao je premijer dodajući da je o svemu razgovarao i s ravnateljem SOA-e koji ga je obavijestio da je o toj temi proveden unutarnji nadzor te je potpuno otklonjena i najmanja sumnja da su rađeni pritisci ili prijetnje prema bivšem savjetniku. Ujedno, kazao je, nadzor provodi i Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo