poruka s malte / Plenković hvalio Marića i prozvao SDP zbog Agrokora: 'Pjevaju svoju pjesmu'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Ne vidim koju korist mogu imati od prikupljanja poena ovakvim izjavama. Svima bi nam trebalo biti u interesu smirivanje situacije i rješavanje problema'

30.3.2017.
16:04
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković danas je na Malti nakon kongresa Europske pučke stranke komentirao zbivanja u Agrokoru, pozvao je sve da se situacija "dedramatizira" i da se "lopta spusti na zemlju", piše Večernji list.

Plenković je rekao da mu je teško razmatrati o oprečnim izjavama predstavnika ruske banke koji su govorili o falsificiranim izvješćima Agrokora, a naknadno samo o nepravilnostima, što je tu točno, a što nije, te apelira na smirivanje situacije dok se detaljno ne pokaže što su prave činjenice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE JOŠ:

>> Pokušaj saniranja dijela štete: Rusi sada tvrde da su se pogrešno izrazili, Agrokor nije falsificirao svoja izvješća?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Vrhunac krize u Agrokoru: Todorić optužen za lažiranje financijskih izvještaja, srušen kreditni rejting, a dobavljači prijete prisilnom naplatom

>> Zagrebačka burza u crvenom: pad Crobexa za tri posto, potop Agrokorovih izdanja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Drugi čovjek ruske banke VTB izrazio sumnju u Agrokorova financijska izvješća: 'Sada je glavno zaustaviti paniku'

>> Ako stvari krenu po zlu: Todorić očistio obiteljsku rezidenciju i osigurao djecu​

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao što je i sam ministar Marić rekao, on dok je radio u Agrokoru nije sudjelovao u izradi financijskih izvještaja, ministar Marić je odličan ministar, što je potvrdio u više navrata, i pri izradi državnog proračuna kao i pri izradi porezne reforme", rekao je Plenković.

Na pitanje da oporba, odnosno SDP, zaziva istragu DORH-a, USKOK-a i Porezne uprave, nakon informacija o lažiranim financijskim izvještajima Agrokora, Plenković je rekao da oporba "pjeva svoju pjesmu" te i od njih zatražio političku odgovornost i smirivanje situacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne vidim koju korist mogu imati od prikupljanja političkih poena ovakvim izjavama. Svima bi nam trebalo biti u interesu smirivanje situacije i sustavno rješavanje problema", rekao je Plenković, prenosi Večernji list.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo