SJEDNICA U BANSKIM DVORIMA / Plenković čestitao izabranim europarlamentarcima: ''Očekujem da će svi surađivati s Vladom'

Image
Foto: Vlada RH / Twitter

U Banskim dvorima održava se redovita sjednica Vlade

30.5.2019.
10:23
Vlada RH / Twitter
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković u svom je uvodnom govoru komentirao podatke Državnog zavoda za statistiku prema kojima je bruto domaći proizvod u prvom tromjesečju 2019. porastao za 3,9 posto u odnosu na prva tri mjeseca u 2018. godini.

''Riječ je o rastu 19 kvartala zaredom, ovaj put brže i više od očekivanog pa i naših samih projekcija i taj nas rast svrstava, prema dostupnim podacima, među članice Europske unije s najbržim gospodarskim rastom'', istaknuo je premijer.

''Ohrabrujuće je i to da se rast bazira na povećanom izvozu, povećanju javnih ulaganja i apsorpciji europskih sredstava u provedbi velikih infrastrukturnih projekata, ali i zahvaljujući politici Vlade koja je kroz poreznu reformu i razne druge oblike te kroz administrativno rasterećenje, građanima ostavila više sredstava, tako da je porasla i potrošnja", pohvalio se Plenković i napomenuo: ''Trebamo biti realni za preostale kvartale, ali ovaj rast će svakako doprinijeti rastu na razini godine".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na izbore za Europski parlament istaknuvši kao dobru vijest povećanu izlaznost kazavši: ''Važno je da je došlo do porasta izlaznosti na izbore što znači da se većina građana senzibilizira za EU teme''.

''Čestitam svim izabranim europarlamentarcima, očekujem da će svi surađivati s Vladom, osobito vezano za ostvarenje naših zajedničkih prioriteta tijekom hrvatskog predsjedanja'', poručio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući vijest da će svi oboljeli od spinalne mišićne atrofije napkon dobiti lijek Spinrazu Plenković je istaknuo: ''Nijedna Vlada nije toliko izdvajala za posebno skupe lijekove kao ova''.

Podsjetio je i da je danas Dan Hrvatskog sabora, a iduće je godine 30. obljetnica te je najavio da će ponovno predložiti da taj dan bude Dan državnosti: ''Razgovarat ćemo s našim partnerima da se ta odluka donese prije 30. svibnja 2020.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Također, jako je dobra vijest jučerašnji posjet austrijske, ali u svojoj vlasničkoj strukturi i kineske kompanije, zrakoplovne industrijske kompanije Kine koja je nakon ispitivanja tržišta novu lokaciju tvornice dijelova za zrakoplove odlučila investiciju vrijednu 33 milijuna eura napraviti u Hrvatskoj. Oni će tako do 2020. godine tvoriti 600 radnih mjesta", kazao je premijer Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pohvalio je i jako dobro organizirane sve aktivnosti oko Dana oružanih snaga, ali i istaknuo još jedan događaj: "Posebno zadovoljstvo bilo je vidjeti novi nacionalni centar za robotsku tehnologiju u KBC Zagreb. Spomenuo je potom i cijeli rad povjerenstva koje se bavilo pitanjem Sprinraze koje je odlučilo da se taj lijek učini dostupnim".

Pred Vladom set vodnih zakona 

Na dnevnom redu redovite sjednice Vlade, između ostalog, nalazi se set zakona o vodnim uslugama i vodnom gospodarstvu te uredbe o zakupu šumskog zemljišta u državnom vlasništvu i postupku, načinu i uvjetima za dobivanje koncesije na turističkom zemljištu u kampovima u suvlasništvu države kao i odluka o izmjenama uvjeta kredita koje je odobrilo Ministarstvo poljoprivrede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo