90.000 građana bez vode / Plenković dolazi u Slavonski Brod, Crveni križ dostavio 9.000 litara vode stanovništvu

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Cisterne dopremaju vodu u Slavonski Brod, gdje danas hitno dolaze Andrej Plenković i drugi članovi Vlade, a ondje je već čelnik oporbe

31.3.2018.
12:08
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Sjednica Stožera civilne zaštite Grada Slavonskog Broda na koju je najavljen dolazak predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i ministra zaštite okoliša Tomislava Ćorića održat će se u 14.00 sati, nakon čega će se sudionici obratiti javnosti. 

U Slavonski Brod od članova Vlade doći će i ministar obrane Damir Krstičević te ministar zdravstva Milan Kujundžić. Ondje je već predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Slavonski brod bez pitke vode - stigle cisterne: razgrabljena voda s polica dućana

Hrvatski Crveni križ rano jutros dostavio je gotovo 9.000 litara vode u boci stanovništvu Slavonskog Broda i okolnih naselja koji su ostali bez pitke vode. Riječ je o vodi u bocama, a namijenjena je ranjivim skupinama ljudi - starima, nemoćnima, bolesnima i nepokretnima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodu im dostavlja 25 volontera i djelatnika Crvenoga križa na kućnu adresu i dosad je dostavljena za 85 korisnika. Za svaku osobu osigurano je u prvoj fazi 18 litara pitke vode.

Za sve ostale građane osigurane su cisterne s pitkom vodom te Hrvatski Crveni križ moli sve one građane koji su pokretni da si na cisternama u gradu sami osiguraju vodu jer je naša prva zadaća pobrinuti se za one koji do pitke vode ne mogu sami.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HCK moli građane koji znaju za nepokretne susjede da se jave Crvenom križu na broj 035 444 554 kako bismo i tim ljudima mogli dostaviti pitku vodu.

Ako se problemi s pitkom vodom na brodskom području nastave, Hrvatski Crveni križ u kratkom roku spreman je dostaviti još 20.000 litara pitke vode. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo

Još iz rubrike