poruka iz slavonskog broda / Plenković: 'HDZ mora vrlo jasnom argumentacijom otklanjati političke napade i s lijeva i desna'

Image
Foto: Ivica Galović/PIXSELL

'Riječ je o ljudima i strankama koje nisu postojale kad je tema suverenizma bila aktualna', kaže Plenković

28.2.2020.
22:41
Ivica Galović/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković poručio je u petak iz Slavonskog Broda kako HDZ mora vrlo jasnom argumentacijom otklanjati političke napade i s lijeva i desna, posebice od stranaka koje se, kako je rekao, vole nazivati suverenističkima.

"Njima je", rekao je Plenković, "jedini cilj zauzeti mjesto koje na političkom spektru zauzima HDZ".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Riječ je o ljudima i strankama koje nisu postojale kad je tema suverenizma bila aktualna. Ona je za Hrvatsku bila bitna '90-ih, ne danas i ne na ovaj način na koji se to želi prikazati. Danas ti mali akteri koriste tu temu da bi učinili samo jednu jedinu bitnu političku stvar, a to je - doći na mjesto koje na političkom spektru Hrvatske zauzima Hrvatska demokratska zajednica", rekao je Plenković na proslavi 30. obljetnice osnutka HDZ-a u Brodsko-posavskoj županiji. 

Odbacio je zamjerke da HDZ skreće ulijevo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je istaknuo kako danas nema niti jedne političke stranke u Hrvatskoj koja neposredno bira šest čelnih ljudi, čime je HDZ "napravio demokratski iskorak bez presedana".

Govoreći o zaslugama Vlade, kazao je kako su iz ''hrvatskog tranzicijskog ormara'' poispadali svi kosturi i došli na dnevni red njegove Vlade te se ti problemi rješavaju jedan po jedan, čuvajući radna mjesta i brinući se o hrvatskom proračunu. Ponovio je i kako je njegova Vlada načinila iskorak u gospodarstvu ostvarivši gospodarski rast.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čović: Jedino se Hrvati u BiH iskreno zauzimaju za pristupanje EU i NATO-u

Članovima i simpatizerima HDZ-a u Koncertno-kazališnoj dvorani Ivane Brlić-Mažuranić obratio se i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, s kojim se Plenković prethodno sastao, poručivši kako se od tri naroda u Bosni i Hercegovini jedino hrvatski narod iskreno zauzima za pristupanje te države EU i NATO.

"Ove godine se obilježava 25 godina Daytonskog mirovnog sporazuma. U Dayton su pregovarači otišli iz tri republike, jedni su predstavljali srpski narod, drugi bošnjački i treći je bila Hrvatska Republika Herceg Bosna. Iz Daytona se vratilo s jednom republikom i jednom federacijom. Nestala je Republika Herceg Bosna. Moramo biti svjesni povijesne odgovornosti jer je to sve učinjeno da bi Republika Hrvatska danas bila u ovim povijesnim granicama", ustvrdio je Čović zahvalivši Vladi Andreja Plenkovića na skrbi o hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini i zaštiti njegovih interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pero Ćosić: HDZ je politički zreo 

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Brodsko-posavske županije Pero Ćosić rekao je da je HDZ, nakon tri desetljeća postojanja, doživio političku zrelost. Dodao je kako se zadnjih godina u "bolje hrvatsko sutra" uvuklo zrno pesimizma koje je, rekao je, nametnuto. "Živjeli smo i u težim vremenima pa su mediji, odnosno društvene mreže imali manje govora mržnje, a više optimizma", ustvrdio je. Podsjetio je i kako je HDZ Brodsko-posavske županije dao javnu podršku kandidaturi Andreja Plenkovića za predsjednika stranke.

Image

Tko je Andrej Plenković? Predsjednik HDZ-a kojeg optužuju da je faraon, ljevičar, europski poslušnik...

Image

Tko je Andrej Plenković? Predsjednik HDZ-a kojeg optužuju da je faraon, ljevičar, europski poslušnik...

Govorili su i predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a Brodsko-posavske županije Tomislav Teskera, predsjednik slavonskobrodskog HDZ-a Josip Samardžić te brodsko-posavski župan Danijel Marušić koji je Vladi zahvalio na pomoći toj županiji, posebice jamstvima slavonskobrodskom Đuri Đakoviću i Luci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među brojnim članovima i simpatizerima HDZ-a na proslavi 30. obljetnice osnutka HDZ-a u Brodsko-posavskoj županiji bili su i kandidati Opcije za promjene HDZ-a predvođeni Mirom Kovačem.

Prije skupa Andrej Plenković i Dragan Čović položili su vijence podno spomenika dr. Franji Tuđmanu te poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo