Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
poruka iz slavonskog broda

Plenković: 'HDZ mora vrlo jasnom argumentacijom otklanjati političke napade i s lijeva i desna'

'Riječ je o ljudima i strankama koje nisu postojale kad je tema suverenizma bila aktualna', kaže Plenković

Image

Andrej Plenković

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Hina/ 28.2.2020. u 22:41
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković poručio je u petak iz Slavonskog Broda kako HDZ mora vrlo jasnom argumentacijom otklanjati političke napade i s lijeva i desna, posebice od stranaka koje se, kako je rekao, vole nazivati suverenističkima.

"Njima je", rekao je Plenković, "jedini cilj zauzeti mjesto koje na političkom spektru zauzima HDZ".

"Riječ je o ljudima i strankama koje nisu postojale kad je tema suverenizma bila aktualna. Ona je za Hrvatsku bila bitna '90-ih, ne danas i ne na ovaj način na koji se to želi prikazati. Danas ti mali akteri koriste tu temu da bi učinili samo jednu jedinu bitnu političku stvar, a to je - doći na mjesto koje na političkom spektru Hrvatske zauzima Hrvatska demokratska zajednica", rekao je Plenković na proslavi 30. obljetnice osnutka HDZ-a u Brodsko-posavskoj županiji. 

Odbacio je zamjerke da HDZ skreće ulijevo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Plenković je istaknuo kako danas nema niti jedne političke stranke u Hrvatskoj koja neposredno bira šest čelnih ljudi, čime je HDZ "napravio demokratski iskorak bez presedana".

Govoreći o zaslugama Vlade, kazao je kako su iz ''hrvatskog tranzicijskog ormara'' poispadali svi kosturi i došli na dnevni red njegove Vlade te se ti problemi rješavaju jedan po jedan, čuvajući radna mjesta i brinući se o hrvatskom proračunu. Ponovio je i kako je njegova Vlada načinila iskorak u gospodarstvu ostvarivši gospodarski rast.

Upravo se čita

Čović: Jedino se Hrvati u BiH iskreno zauzimaju za pristupanje EU i NATO-u

Članovima i simpatizerima HDZ-a u Koncertno-kazališnoj dvorani Ivane Brlić-Mažuranić obratio se i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, s kojim se Plenković prethodno sastao, poručivši kako se od tri naroda u Bosni i Hercegovini jedino hrvatski narod iskreno zauzima za pristupanje te države EU i NATO.

"Ove godine se obilježava 25 godina Daytonskog mirovnog sporazuma. U Dayton su pregovarači otišli iz tri republike, jedni su predstavljali srpski narod, drugi bošnjački i treći je bila Hrvatska Republika Herceg Bosna. Iz Daytona se vratilo s jednom republikom i jednom federacijom. Nestala je Republika Herceg Bosna. Moramo biti svjesni povijesne odgovornosti jer je to sve učinjeno da bi Republika Hrvatska danas bila u ovim povijesnim granicama", ustvrdio je Čović zahvalivši Vladi Andreja Plenkovića na skrbi o hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini i zaštiti njegovih interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Pero Ćosić: HDZ je politički zreo 

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Brodsko-posavske županije Pero Ćosić rekao je da je HDZ, nakon tri desetljeća postojanja, doživio političku zrelost. Dodao je kako se zadnjih godina u "bolje hrvatsko sutra" uvuklo zrno pesimizma koje je, rekao je, nametnuto. "Živjeli smo i u težim vremenima pa su mediji, odnosno društvene mreže imali manje govora mržnje, a više optimizma", ustvrdio je. Podsjetio je i kako je HDZ Brodsko-posavske županije dao javnu podršku kandidaturi Andreja Plenkovića za predsjednika stranke.

Image

Tko je Andrej Plenković? Predsjednik HDZ-a kojeg optužuju da je faraon, ljevičar, europski poslušnik...

Fotogalerija

Govorili su i predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a Brodsko-posavske županije Tomislav Teskera, predsjednik slavonskobrodskog HDZ-a Josip Samardžić te brodsko-posavski župan Danijel Marušić koji je Vladi zahvalio na pomoći toj županiji, posebice jamstvima slavonskobrodskom Đuri Đakoviću i Luci.

Među brojnim članovima i simpatizerima HDZ-a na proslavi 30. obljetnice osnutka HDZ-a u Brodsko-posavskoj županiji bili su i kandidati Opcije za promjene HDZ-a predvođeni Mirom Kovačem.

Prije skupa Andrej Plenković i Dragan Čović položili su vijence podno spomenika dr. Franji Tuđmanu te poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Hina/ 28.2.2020. u 22:41
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba