hrvatskoj čestitke / Plenković i Merkel o EU i turističkoj sezoni: 1. srpnja predsjedanje preuzima Njemačka

Image
Foto: Sanjin Strukic/Patrik Macek/PIXSELL

Kancelarka Merkel čestitala je Hrvatskoj i premijeru na uspješnom prvom predsjedanju Vijećem EU-a

8.6.2020.
19:45
Sanjin Strukic/Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković i kancelarka Angela Merkel razgovarali su o prioritetima predsjedanja EU koje sada obnaša Hrvatska, a 1. srpnja preuzima Njemačka, zatim o reaktivaciji gospodarstva i turističkoj sezoni, priopćeno je u ponedjeljak iz Vlade o sastanku održanom videovezom.

Merkel čestitala Hrvatskoj

Plenković je najavio hrvatske planove za usvajanje mandata za Konferenciju o budućnosti Europe do kraja hrvatskog predsjedanja, navodi Vladina služba za odnose s javnošću. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kancelarka Merkel čestitala je Hrvatskoj i premijeru na uspješnom prvom predsjedanju Vijećem EU-a, posebno s obzirom na nepredviđene okolnosti poput globalne pandemije koronavirusa, navodi se. 

Dodajese da u tom smislu održani sastanak na vrhu EU - Zapadni Balkan i skori sastanak na vrhu EU - Istočno partnerstvo dodatno dobivaju na važnosti. U razgovoru je naglašena zadovoljavajuća epidemiološka situacija u objema zemljama koja omogućava reaktivaciju gospodarstva i turizma te postupni oporavak zrakoplovnog prometa, stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
hrvatska na čelu eu /

Nitko nije ni slutio koliko je izazovno predsjedanje pred najmlađom članicom

Image
hrvatska na čelu eu /

Nitko nije ni slutio koliko je izazovno predsjedanje pred najmlađom članicom

Sve to zajedno trebalo bi rezultirati povećanjem broja turističkih posjeta ovog ljeta i bržim oporavkom gospodarstva, ocijenili su. Plenković i Merkel razgovarali su o  sastanku Europskog vijeća koji će se održati 19. lipnja, o proračunu EU za sedmogodišnje razdoblje. 

Teme razgovora bile su i plan oporavka EU koji za Hrvatsku predviđa pomoć veću od 10 milijardi eura te hrvatski napori za ulazak u ERM II. i europodručje te schengenski prostor, dodaje se u tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo