Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
ENERGETSKA SIGURNOST

Plenković: Imamo instrumente zaštite građana od rasta cijena goriva, plan za struju ide u tri segmenta

Kaže kako Vlada pozorno analizira razvoj cijena energenata te razmatra sve opcije koje će zaštititi standard građana

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
RTL Vijesti/ 26.1.2022. u 11:10
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Premijer Andrej Plenković sudjelovao je na konferenciji "Energetska sigurnost u eri brze dekarbonizacije" u organizaciji Jutarnjeg lista.

Uz njega, bili su tamo i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić te čelnici Ine, HEP-a i drugi.Video vezom svemu se priključio izvršni potpredsjednik Europske komisije Frans Timmermans. 

Premijer je tom prilikom upozorio kako svijet očekuje pad proizvodnje ugljikovodika i stavlja sve pred izazove osiguranja alternativnih izvora energije.

"Vlada pozorno analizira razvoj cijena energenata te razmatramo sve opcije koje će zaštititi standard građana", istaknuo je pa dodao kako su takav pristup već primijenili zamrzavanjem cijena goriva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"U svakom slučaju, imamo instrumente zaštititi građane od skokova cijena goriva. Kad je u pitanju cijena električna energije, djelovat ćemo kao Vlada u tri segmenta. Prvi su socijalni transferi, povećanje naknada onima koji su socijalno ugroženi. Riječ je o vaučerima u iznosu od 200 kuna koje danas koristi 63 tisuće građana. Želimo povećati opseg tih naknada i primatelja", tvrdi.

Naveo je i razmatranje svih stavki koje ulaze u cijenu električne energije te sagledavanje poreznih davanja na uslugu opskrbe električnom energijom.

Upravo se čita

"Kad je u pitanju drugi segment tu ćemo se osloniti na HEP, koji ima snage na svojim plećima iznijeti dio zaštite građana od udara svjetskih rasta cijena energije", zaključio je.

RTL Vijesti/ 26.1.2022. u 11:10
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba