OPORBA UPOZORAVA / 'Plenković je direktno odgovoran za štetnu odluku o Bloku Kvatrić: Jasno je da će Bandić biti HDZ-ov kandidat za gradonačelnika'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL, Matija Habljak/PIXSELL

HDZ-ovu šutnju u oporbi ocijenjuju kao nešto neviđeno na političkoj sceni

29.10.2020.
12:30
Patrik Macek/PIXSELL, Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Oporbeni zastupnici u zagrebačkoj Gradskoj skupštini u četvrtak su optužili premijera Andreja Plenkovića da je jučerašnje izglasavanje prijedloga gradonačelnika Milana Bandića o Bloku Kvatrić koji smatraju štetnim - njegova direktna odgovornost.

Image
OPORBA UPOZORAVA /

'Mali Manhattan na Kvatriću': 'U sjeni korone Bandić pokušava izvući 155 milijuna kuna iz Zagreba'

Image
OPORBA UPOZORAVA /

'Mali Manhattan na Kvatriću': 'U sjeni korone Bandić pokušava izvući 155 milijuna kuna iz Zagreba'

"Odluka od jučer je direktna odgovornost premijera Plenkovića, nema šanse da nije znao za ovu odluku jer ovako teške, financijski zahtjevne odluke od 155 milijuna kuna ne donose gradski zastupnici HDZ-a sami", rekao je predsjednik Kluba zastupnika lijevog bloka Tomislav Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe da je ta kontroverzna odluka, štetan model izazvao i burne reakcije HDZ-ovih zastupnika te postoje snimke s odbora gdje žestoko kritiziraju ovakav model i ne glasaju za taj njega.

"Niti na jednom odboru nije ova odluka prošla. Tjedan dana poslije toga 'salto mortale'", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomašević drži da se predsjednik HDZ-a neuvjerljivo bori protiv korupcije kada podržava odluke kojima je gradska imovina od 155 milijuna kuna postala neizvjesna jer se prebacuje u zajedničku firmu gdje će privatni investitor imati upravljačka prava.

"Zašto se išlo sada prije urbanističkog plana uređenja s ovakvom odlukom, odgovor je jasan - da se napravi deal prije lokalnih izbora", smatra Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovime se, kaže, HDZ vezao debelim lancem za Bandića i stavio svoju političku sudbinu u njegove ruke.

"Situacija je potpuno jasna, HDZ čvrsto stoji uz Bandića. Zagrebom vlada Hidra, nije neka mitološka neman, već neman s dvije glave - jedna je Andrej Plenković, a druga Milan Bandić koji haraju gradom", komentirao je predsjednik Kluba nezavisnih zastupnika Renato Petek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković, smatra, otvara mogućnost Milanu Bandiću da nastavlja sa svojim političkim radom. "Očito mu je to u interesu i nema drugi plan nego mu ostaviti grad na upravljanje jer i sam od toga ima koristi", rekao je.

Potpredsjednik Gradske skupštine Matej Mišić (SDP) Matej Mišić ocijenio je da je ovo najštetnija odluka koja je donesena u ovom sazivu Skupštine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ-ovu šutnju ocijenio je kao nešto neviđeno na političkoj sceni.

"Nakon jučer jasno je da će Milan Bandić biti HDZ-ov kandidat za gradonačelnika. Jučer je postalo jasno da toj ljubavi nije došao kraj i jača je nego ikad", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anka Mrak-Taritaš iz kluba Glasa i HSU-a jučerašnje je nesudjelovanje HDZ-a u raspravi oko toče Badel Blok nazvala "gromoglasnom tišinom", optuživši koaliciju HDZ-a i Bandića za donošenje štetne odluke.

"Oni se godinama vole javno, tajno, malo se vole, malo ne vole, no kad su ovakve stvari u pitanju, ti novci i interes je veći i bilo čega", komentirala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo