SASTANAK PREMIJERA I ČELNIŠTVA HDZ-A / Plenković još nije otkrio trećeg člana nove Uprave INA-e: 'Našao je model kako će smijeniti sadašnje bez otpremnine'

Dobra vijest za vozače je što će benzin i dizel ponovno pojeftiniti

26.9.2022.
19:34
VOYO logo

Pred vladajućima je niz važnih odluka, Dajana Šošić pratila je sastanak premijera i čelništva HDZ-a. Jedan od većih problema je INA, jesu li pronašli trećeg člana za novu Upravu i kako će se riješiti stare i problema otpremnina?

"Premijer ime novog člana još ne otkriva, no sutra bi se trebala održati telefonska sjednica Vlade na kojoj će biti Nadzornom odboru biti predložen nov član Uprave INA-e. Dva su poznata od ranije. Hrvoje Šimović s Ekonomskog fakulteta i Miroslav Skalicki, energetski stručnjak. Šimović je zanimljiv jer je bio u reviziji INA-e kada se odvijala velika pljačka. No premijer kaže kako on tu ne vidi ništa sporno i žele ga u Upravu. Treći član traži se nakon što je Emanuel Kovačić odustao od predložene funkcije zbog kako je rekao osobnih razloga. No, nije to jedina odbijenica Vladi. Sadašnji članovi i dalje se grozničavo drže za svoje fotelje i odbijaju otići iako ih je premijer više puta na to pozvao. Razlog su velike otpremnine bez kojih bi ostali da sami odluče otići. U srijedu se očekuje sjednica Nadzornog odbora na kojoj će biti smijenjeni. Premijer kaže kako se našao model da budu smijenjeni bez otpremnina. Najvjerojatnije će se ići na njihovo skrivljeno ponašanje. No, oni imaju eventualno pravo svoje otpremnine i kamate tražiti sudskim putem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima dobrih vijesti za vozače. Vlada nastavlja s modelom regulacije cijena goriva. Dobra vijest za vozače što će ponovno benzin i dizel pojeftiniti za desetak lipa dok će plavi dizel ostati zamrznut", rekla je u javljanju RTL-ova reporterka Dajana Šošić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo