Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
premijer o žalac

Plenković: 'Kredit HBOR-a investitoru u Krš-Pađene odobren sukladno pravilima'

Premijer je bio bez komentara na odluku Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa da protiv trojice ministara

Image

Andrej Plenković

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Hina/ 30.4.2021. u 16:37
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u petak nije želio komentirati objavljene poruke iz USKOK-ove istrage u kojima bivša ministrice Žalac lobira za povoljan kredit investitoru u vjetroelektranu Krš-Pađene, no istaknuo je da je kredit HBOR-a odobren sukladno pravilima i analizama. 

“Neću komentirati detalje bilo kojega postupka pa ni ovoga. Bitno je da su cijeli taj proces odobravanja kredita od strane HBOR-a u konačnici realizirali i odobrili sukladno pravilima i analizama svih službi HBOR-a i svih članovima u tom tijelu, a tu su i svi ministri”, kazao je Plenković u Bjelovaru.

Mediji su u petak objavili nove detalje iz proširenja USKOK-ove istrage u slučaju afere Krš-Pađene, u kojoj bivšu ministricu regionalnog razvoja Gabrijelu Žalac sumnjiče da je na poticaj Josipe Rimac, lobirala da se tvrtki CEMP, investitoru u vjetropark Krš-Pađene, odobri povoljan kredit Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR). Objavljene su poruke koje su razmjenjivale Rimac i Žalac, a iz kojih je vidljivo da su obje pritiskale ministra financija Zdravka Marića, šefa Nadzornog odbora HBOR-a i ostale koji u tom odboru imaju pravo glasa. 

Upitan je li iznenađen njezinim porukama i takvim ponašanjem, Plenković je kazao da ministri imaju jedinu zadaću kada dođu na dužnosti, a to je “raditi na provedbi programa i ponašati se sukladno zakonu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Premijer je bio i bez komentara na odluku Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa da protiv trojice ministara - Tomislava Ćorića, Josipa Aladrovića i Olega Butkovića, da pokrene postupak zbog posjećivanja kluba Dragana Kovačevića, USKOK-ovog osumnjičenika i bivšeg direktora Janafa. 

Predsjednik Vlade i HDZ-a Plenković u petak je podržao kandidate i kandidatkinje HDZ-a na lokalnim izborima u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, među ostalima, kandidata za župana Marka Marušića i gradonačelnika Bjelovara Zorana Bišćana.

Upravo se čita

Istaknuo je kako je Vlada politikom poduprla ravnomjeran regionalni razvoj, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji reformom zakona o financiranju lokalne i područne samouprave osigurali su 115 milijuna kuna više nego prije 2017., a ugovoreno je i 235 milijuna eura iz europskih projekata.

Hina/ 30.4.2021. u 16:37
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba