hdz-ov koalicijski partner / Plenković kritizirao dvostruke kriterije: 'Volio bih da se ovako graktalo zbog Milanovića i Dodika'

SAD traže istragu zbog proslave Dodikovog praznika

12.1.2022.
19:50
VOYO logo

Ne smiruju se reakcije na odlazak Milorada Pupovca u Banja Luku i proslavu neustavnog praznika. Oporbu koja je kritizirala Pupovca premijer je prozvao za dvostruke kriterije. Ima li ih i on, jer mu Pupovac drži većinu? 

To što je njegov koalicijski partner sjedio s ratnim zločincima na obilježavanju neustavnog praznika u Republici Srpskoj, za premijera Plenkovića nije problematično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''On je bio u svojstvu predsjednika SNV-a, ne kao predstavnik parlamentarne većine. Kamoli ove konfabulacije da je on član Vlade, a niti kao zastupnik u Hrvatskom saboru, a njegov odlazak tamo rastumačio je sam SNV. Ja neću i ne trebam biti nikome prevoditelj pa ni javnosti u vezi te teme'', rekao je Andrej Plenković, predsjednik Vlade. 

Milorad Pupovac se samoizolirao jer je bio kontakt pozitivnom patrijarhu Porfiriju, ne odgovara na pozive ni poruke, sve ostaje na objašnjenju SNV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Sudjelovanje Srpskog narodnog vijeća (SNV) na subotnjoj Svečanoj akademiji, 8. siječnja 2022., povodom dana Republike Srpske u Banja Luci nije imalo politički karakter, niti ga tako treba tumačiti'', priopćili su iz SNV-a. 

Milorad Pupovac ipak dugogodišnji je političar. Predsjednik SNV-a, saborski zastupnik, koji podržava Vladu Andreja Plenkovića. Nije se jasno ogradio od svega što se u Banjoj Luci izgovorilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
skandalozna odluka /

Gradonačelnik Banja Luke bio je na obilježavanju neustavnog Dana Republike Srpske

Image
skandalozna odluka /

Gradonačelnik Banja Luke bio je na obilježavanju neustavnog Dana Republike Srpske

''Priča o građanskoj BiH je iluzija koju žele da nam nametnu i gurnu srpski narod u poziciju nacionalne manjine. Ona je jednaka ideji ustaške države iz prošlog vijeka'', kazao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

SAD traže istragu zbog proslave Dodikovog praznika. Ranije su mu uveli sankcije, a Europa je BIH uskratila i novac za oporavak od pandemije. Oporbi je Pupovčev postupak sporan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Vidio sam da je premijer branio Milorada Pupovca što je bio u Banja Luci, jer su između ostalom pomogli odatle i obnovu. Pa evo, neka mu Dodik pošalje nekog ministra obnove, tamo ima ljudi s hrvatskim državljanstvom'', komentirao je Arsen Bauk, saborski zastupnik. 

''Ja bih volio da je ovakvo graktanje nastalo na Milanovićevu ljubav prema Dodiku, ne mislim na vas nego na graktanje političkih stranaka. Kad tu ne bude dvostrukih kriterija u reakcijama, onda možemo dalje'', izjavio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo kako Dario Hrebak, također jedan od partnera u većini - danas šuti o Pupovcu, ali je prosvjedovao zbog otkrivanja spomen ploče Milanu Tepiću u Banjoj Luci. Istovremeno, Dodik se ne obazire na prosvjedne note iz Hrvatske.

''Tepić je heroj srpskog naroda'', kazao je Dodik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koji je odgovoran za smrt 11 vojnika u Bjelovaru 1991.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo