Agencija Moody's / Plenković: Milanović je veći stalker od Marasa. Opsjednut je košarkom, da stojim na trepavicama ne može me pobijediti

Image

Sve više se pojavljuje neka vrsta opsjednutosti. Milanović je opsjednut samnom, komentirao je premijer

14.11.2020.
12:45
VOYO logo

Predsjednik vlade Andrej Plenković održat će konferenciju za novinare u povodu objave agencije Moody's, koja je podigla kreditni rejting Hrvatske.

Naime, Agencija Moody's podigla je u petak rejting Hrvatske za jedan stupanj, iz Ba2 u Ba1, najvišu razinu u neinvesticijskoj kategoriji, a izmijenila je izglede iz pozitivnih u stabilne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moody's je sada jedina agencija koja nas drži jednu stepenicu ispod investicijskog rejtinga, započeo je Plenković, istaknuvši  da je agencija prepoznala angažman Vlade i upravljanje krizom uzrokovanom epidemijom koronavirusa.

Premijer je istaknuo da ono što je posebno bitno jest koliko je Moody's u svojoj analizi opisao značenje našeg puta prema europodručju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je rekao: "Pokazali smo da možemo držati korak. Ovo je najkonzervativnija agencija. Sada smo nadomak još jedne stepenice koja će nas svrstati u investicijsku kategoriju.

Politika koju vodimo i snalaženje u ovim kriznim situacijama je izuzetno bitna za sve građane. Ovakve ocjene ljudi koji su daleko od nas, koji nas gledaju strogo, pokazuju da smo na dobrom putu", kazao je Plenković, dodavši da ovakve ocjene pokazuju da je Hrvatska na dobrom putu i da ostvaruje pozitivne rezultate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je kako bi Hrvatska bi mogla zamijeniti kunu za euro u 2023. godini. "Ova odluka agencija je izrazito dobra za Hrvatsku, banke, građane i sve koji nas gledaju. To znači da smo na dobrom putu i da ostvarujemo dobre rezultate za naše građane", poručio je.

Također je naglasio: "Uputili smo 868 milijuna kuna za nacionalne bolnice. To uključuje novac za Klaićevu, Infektivnu kliniku, bolnicu u Vukovaru. Županijskim bolnicama pušteno je još 600 milijuna kuna. Još jedna odluka koja je kapitalno važna, odlučili smo dati 88,5 milijuna kuna kapitalne pomoću Croatia Airlinesu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
sukob dva brda /

VIDEO KRONOLOGIJA Šmrkavac, plameni jazavac, bjesnoća... Pogledajte najbolje izjave Milanovića i Plenkovića od samog početka

Image
sukob dva brda /

VIDEO KRONOLOGIJA Šmrkavac, plameni jazavac, bjesnoća... Pogledajte najbolje izjave Milanovića i Plenkovića od samog početka

Također je naglasio das u dogovoru s Europskom komisijom zaključeni su sporazumi o kupnji cjepiva unaprijed.

"Od Astrazenece smo naručili više od dva milijuna cjepiva. S Johnsonom smo dogovorili 900 tisuća doza cjepiva. Od Pfizera smo naručili i rezervirali milijun doza cjepiva", otkrio je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je naglasio da je dogovoreno sa sindikatima javnih i državnih službi da se ispuni dogovor postignut u lipnju o povećanjima.

"Još jedan događaj koji je bitan jer govori o ispunjavanju obveza prema socijalnim partnerima. Jučer smo dogovorili sa predstavnicima javnih i državnih službi da Vlada ispuni dogovor koji je postignut u lipnju kada su predstavnici pristali na odgodu povećanja. Od 1. siječnja 2021. ići će povećanja plaća za radnike i u javnima i u državnim službama. Posebnim dogovorima s predstavnicima u sektoru obrazovanja i policiji osnovica će još dodatno rasti", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je odgovorio i na optužbe predsjednika Milanovića, koji ga je danas opet žestoko kritizirao.

"Nisam pogledao sve što je on izgovorio. Sve više se pojavljuje neka vrsta opsjednutosti. Milanović je opsjednut samnom. Nastoji jako podcijeniti aktivnost koju sam imalo u Bruxellesu i Parizu. Miulanović jhe isto bio u Bruxellesu, što je tad napravio, kupio polovni auto? To je ta razina. Mojih pet godina u Parizu su mi jako pomogle da sagledam svijet, da dobijem drugu diplomatsku optiku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim je nadodao:  Razlika između mojih i njegovih dostignuća je enormna. Milanović je veći stalker od Marasa, mislio sam da je Maras glavni stalker. Opsjednut je košarkom, da na trepavicama stojim ne može me pobijediti. Dam mu 10 bodova prednosti. Milanović je ucviljen i još pati jer je izgubio na izborima. Znate od koga? Mene! Nikad mi nije ni čestitao, nakon pet godina".

Na pitanje do kada će trajati ovo prepucavanje između njega i Milanovića rekao je:"Zašto da je zašutim.  Mnogi su zašutili nakon afere Janaf. To je bit o kojoj vi ne pitate. Nakon toga kreće tirada prema svima. Nećete valjda očekivati od mene, kilavca, da ja šutim? Pa šta je vama, pa to je politika. Gospodine, mi se sva tjedna nismo osvrtali na to. To ne staje. U čemu je problem? Imali smo taktiku odgovaranja, pa smo malo stali, a napadi se nastavljaju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče Vukovara i Milanovićeve izjave poručio je: "Ne smatram se nikakvom elitom, Milanović se očito smatra. Smatram se predsjednikom vlade čija je želja i dužnost biti 18.11. u Vukovaru. Sada nam je čovjek, koji je u krizi imao teze da je korona karijes, da ne treba nosit maske, da se trebamo rukovati i da se umire više od gripe nego od korone, našao se nama govoriti što su to dvostruki kriteriji. Kad to povežete, samo s ovim što sam nabrojao ne vrijedi ništa. Kolona sjećanja će se održati uz odgovorno ponašanje svih koji tamo žele doći. To nije nikakva elita".

Odgovorio je i na optužbe da se tu ne radi o novom HDZ-u nego onom istom koji je osuđen zajedno sa Sanaderom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

" Branko Bačić nije u bio u vremenu koje je inkriminirano bio glavni tajnik HDZ-a. Bačić je bio glavni tajnik nakon što je stranku preuzela Jadranka Kosor. Bit ovogo predmeta se odnosi na vrijeme kad je predsjednik bio Ivo Sanader. To što se Bačića spominje da je novac koji je ostao iz vremena ranijeg predsjednika predao DORH-u, što je to? Je li to neko kazneno djelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo