Okršaj uoči izbora / Plenković: 'Milanović o meni od 2016. iznosi laži, sve što je rekao je laž!'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL, Luka Stanzl/PIXSELL, Matija Habljak/PIXSELL

Naglasio je kako Vlada i HDZ, na čijem je čelu, u potpunosti poštuju neovisnost pravosudnih tijela koja borbu protiv korupcije vode samostalno i profesionalno

30.12.2019.
17:39
Patrik Macek/PIXSELL, Luka Stanzl/PIXSELL, Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković istaknuo je u ponedjeljak kako privrženost njegove Vlade borbi protiv korupcije "ne može biti jasnija", optuživši čelnika SDP-a Davora Bernardića i predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića da kontinuirano iznose laži kada govore o povezanosti ove vlasti i korupcije.

"On kao i njegov kandidat laže, ovakva teza je nešto što on stalno govori zadnjih nekoliko godina", izjavio je Plenković nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, upitan za komentar Bernardićeve izjave da je glas za HDZ-ovu predsjedničku kandidatkinju Kolindu Grabar-Kitarović glas za korupciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je kako Vlada i HDZ na čijem je čelu u potpunosti poštuju neovisnost pravosudnih tijela koja, ističe, borbu protiv korupcije vode samostalno i profesionalno bez upliva i utjecaja bilo koje političke razine vlasti. Podsjetio je na donošenje Zakona o zviždačima, antikorupcijske planove koji se, tvrdi, dobro realiziraju, planove protiv na razini državnih tvrtki.

"Naša privrženost borbi protiv korupcije je jasna da ne može biti jasnija", poručio je Plenković, ističući da Bernardićeve teze o korupciji u aktualnoj vlasti ne stoje, da su lažne te da ih odlučno odbacuje. "Razgovarajte s policijom, DORH-om i Uskokom i pitajte ih utječe li tko na njihov rad", poručio je novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović od 2016. iznosi laži

Plenković je za Milanovića rekao da zajedno sa SDP-ovcima provodi negativnu kampanju koja uključuje laži. 

"Čovjek od 2016. iznosi neistine, laži koje onda preuzimaju pojedini akteri na krajnjoj desnici i zagađuju medijski, internetski i komunikacijski prostor. Sve što je o meni izgovorio je laž", naglasio je te prozvao Milanovića da manipulacije i laži "plasira kroz svoje ljude u medijima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Lažima smatra i njegovu izjavu da on (Plenković) o prvom hrvatskom predsjedniku ima "najgore moguće mišljenje, lošije nego ja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrlo je važno imati na umu da je netko tko pretendira biti predsjednik države u stanju izgovoriti takvu laž kako bi valjda poslao poruku krajnjoj desnici da u prvom krugu ne glasaju za Kolindu Grabar-Kitarović, nego da daju glas nekome drugome", poručio je Plenković.

Ne misli da će se nepravomoćna osuđujuća presuda bivšem čelniku HDZ-a Ivi Sanaderu odraziti na predsjedničku kampanju, a vidi je kao dokaz neovisnosti hrvatskog pravosuđa od utjecaja politike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo