BANSKI DVORI / Plenković na sjednici Vlade ni riječi o Žalac, a o Uljaniku će se razgovarati s EK

Image
Foto: Vlada RH / Twitter

U sjeni afera ministrice Gabrijele Žalac u Banskim dvorima održava se redovita sjednica Vlade

21.3.2019.
8:30
Vlada RH / Twitter
VOYO logo

Na samom početku sjednice premijer Andrej Plenković komentirao je presudu ratnom zločincu Radovanu Karadžiću: ''Držimo da je ovo još jedan razlog za suočavanje s prošlošću i odbacivanje velikosrpske politike i ideologije, čiji su osnovni ciljevi kao i metode u ovoj presudi označeni kao zločin protiv čovječnosti''. 

''Stoga izražavamo žaljenje što Žalbeno vijeće nije utvrdilo odgovornost Radovana Karadžića i za počinjenje genocida u ostalim općinama BiH, osim Srebrenice, za koje smatramo da su neodvojiv element njegove zločinačke politike'', kazao je Plenković dodavši da je ovo ''minimalna satisfakcija za žrtve i njihove obitelji''. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer se između ostalog, dotaknuo i gorućeg problema hrvatskog gospodarstva: ''Vodili smo brojne razgovore oko hrvatske brodogradnje, vezano i uz Uljanik, razmatramo sve opcije i nastojimo dobiti što jasniju sliku implikacija bilo koje od odluka koje se treba donijeti''.

''Odlučili smo obaviti i dodatne razgovore s Europskom komisijom'', kazao je Plenković istaknuvši da je važno vidjeti reperkusije po financijsku stabilnost i radnike.

''U ponedjeljak smo se sastali s predstavnicama građanske inicijative #spasime i dogovorili mjere koje će se ubrzano poduzeti, a već sutra u postupak javnog savjetovanja ide Protokol o postupanju institucija u slučaju nasilja u obitelj'', najavio je Plenković, koji se ni riječju nije osvrnuo na afere koje se ovih dana samo nižu oko ministrice regionalnog razvoja i europskih fondova Gabrijele Žalac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na dnevnom redu Vlade nalazi se, između ostalog, Nacrt prijedloga zakona o osobama nestalim u Domovinskom ratu te Nacrt prijedloga zakona o vodama, a bit će riječi i o provedbi vježbe ''Kibernetički štit 2019.'' za uvježbavanje upravljanja u uvjetima kibernetičkih incidenata, ususret izborima za Europski parlament.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je, podsjetimo, već donijela dokument ''Nacionalne mreže suradnje'' radi zaštite od kibersigurnosnih incidenata. Uloga te mreže je, između ostalog, otkrivanje mogućih prijetnji izborima, praćenje nezakonitog ponašanja na internetu koji utječu na integritet izbora, razmjena informacija - točnije, suradnju više državnih tijela radi suzbijanja hibernetičkog ratovanja.

Pred ministrima će se naći i Nacrt prijedloga zakona o privremenoj mjeri u području obveznoga zdravstvenog osiguranja te prijedlog uredbe o masovnoj procjeni vrijednosti nekretnina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo