Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
BANSKI DVORI

Plenković na sjednici Vlade ni riječi o Žalac, a o Uljaniku će se razgovarati s EK

U sjeni afera ministrice Gabrijele Žalac u Banskim dvorima održava se redovita sjednica Vlade

Image
Foto: Vlada RH / Twitter
Vijesti.hr/ 21.3.2019. u 8:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Na samom početku sjednice premijer Andrej Plenković komentirao je presudu ratnom zločincu Radovanu Karadžiću: ''Držimo da je ovo još jedan razlog za suočavanje s prošlošću i odbacivanje velikosrpske politike i ideologije, čiji su osnovni ciljevi kao i metode u ovoj presudi označeni kao zločin protiv čovječnosti''. 

''Stoga izražavamo žaljenje što Žalbeno vijeće nije utvrdilo odgovornost Radovana Karadžića i za počinjenje genocida u ostalim općinama BiH, osim Srebrenice, za koje smatramo da su neodvojiv element njegove zločinačke politike'', kazao je Plenković dodavši da je ovo ''minimalna satisfakcija za žrtve i njihove obitelji''. 

Premijer se između ostalog, dotaknuo i gorućeg problema hrvatskog gospodarstva: ''Vodili smo brojne razgovore oko hrvatske brodogradnje, vezano i uz Uljanik, razmatramo sve opcije i nastojimo dobiti što jasniju sliku implikacija bilo koje od odluka koje se treba donijeti''.

''Odlučili smo obaviti i dodatne razgovore s Europskom komisijom'', kazao je Plenković istaknuvši da je važno vidjeti reperkusije po financijsku stabilnost i radnike.

''U ponedjeljak smo se sastali s predstavnicama građanske inicijative #spasime i dogovorili mjere koje će se ubrzano poduzeti, a već sutra u postupak javnog savjetovanja ide Protokol o postupanju institucija u slučaju nasilja u obitelj'', najavio je Plenković, koji se ni riječju nije osvrnuo na afere koje se ovih dana samo nižu oko ministrice regionalnog razvoja i europskih fondova Gabrijele Žalac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Na dnevnom redu Vlade nalazi se, između ostalog, Nacrt prijedloga zakona o osobama nestalim u Domovinskom ratu te Nacrt prijedloga zakona o vodama, a bit će riječi i o provedbi vježbe ''Kibernetički štit 2019.'' za uvježbavanje upravljanja u uvjetima kibernetičkih incidenata, ususret izborima za Europski parlament.

Upravo se čita

Image
evakuiran hotel i bazeni

Direktor Termi Tuhelj: 'Dostavljač je greškom usipao kiselinu, došlo je do reakcije, sve se proširilo...'

Vlada je, podsjetimo, već donijela dokument ''Nacionalne mreže suradnje'' radi zaštite od kibersigurnosnih incidenata. Uloga te mreže je, između ostalog, otkrivanje mogućih prijetnji izborima, praćenje nezakonitog ponašanja na internetu koji utječu na integritet izbora, razmjena informacija - točnije, suradnju više državnih tijela radi suzbijanja hibernetičkog ratovanja.

Pred ministrima će se naći i Nacrt prijedloga zakona o privremenoj mjeri u području obveznoga zdravstvenog osiguranja te prijedlog uredbe o masovnoj procjeni vrijednosti nekretnina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Vijesti.hr/ 21.3.2019. u 8:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
neki su na kisiku

U bolnicu primili i djevojčicu iz Tuheljskih toplica: 'Dobro je, ali uplašena'. Među pacijentima i stranci

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba