Zbog samoizolacije / Plenković napao Ostojića: 'Pretendira uzeti ulogu stručnjaka, a nije ništa od toga, radi nepremjeran teatar'

Image
Foto: Igor Kralj/Pixsell

Premijer je rekao da je jako važno da naši građani slušaju preporuke stručnjaka, a to su epidemiolozi, infektolozi i virolozi

27.6.2020.
15:34
Igor Kralj/Pixsell
VOYO logo

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković poručio je u subotu da je odlazak potpredsjednika SDP-a i nositelja liste Restart koalicije za II. izbornu jedinicu Rajka Ostojića u samoizolaciju jako neodgovorna poruka jer da "time radi neprimjeren teatar".

„Mislim da je to jedna jako neodgovorna Ostojićeva poruka. Koliko sam shvatio, on je testiran i negativan je. S druge strane, on pretendira preuzeti ulogu stručnjaka - epidemiologa, virologa i infektiologa, a nije niti jedno od toga”, rekao je Plenković novinarima upitan kakvu poruku Ostojić šalje svojim odlaskom u samoizolaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković se u subotu sastao s utemeljiteljima HDZ-a Grada Zagreba, a prije toga družio se s članovima i simpatizerima u caffe baru „Buldog”.

Upitao se što bi bilo da u ponedjeljak npr. sto tisuća sugrađana, po Ostojićevoj logici, odluči ostati kod kuće u samoizolaciji jer oni to tako misle da treba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Tko će nadoknaditi štetu onim organizacijama i institucijama, tvrtkama gdje oni rade ako bi se svi u Hrvatskoj ponašali poput neodgovornog Ostojića koji kao sudionik kampanje radi neprimjeren teatar? Čak se kao liječnik ponaša izrazito neodgovorno”, poručio je.

Izjavio je i kako ne razmišlja o usporavanju predizborne kampanje za koju je rekao da je „vrlo light” jer HDZ nema nigdje većih skupova, nego samo kraća druženja s članovima i simpatizerima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Ne zna ništa o istraživanju Ruđera /

Capak: 'Plenković ne treba u izolaciju, a Ostojić neka se ne petlja u posao epidemiologa'

Image
Ne zna ništa o istraživanju Ruđera /

Capak: 'Plenković ne treba u izolaciju, a Ostojić neka se ne petlja u posao epidemiologa'

Vezano uz borbu protiv koronavirusa smatra kako se treba fokusirati na žarišta - Đakovo i Zagreb.

Poručio je i da je naš zdravstveni sustav spreman i kapacitiran te da imamo iskusno i spremno zdravstveno i medicinsko osoblje. Također, imamo spremne intenzivne njege i respiratore, a nitko od pacijenata nije na njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan za komentar rezultata predizbornih anketa Plenković je poručio kako 5. srpnja očekuje pobjedu jer je, kako je rekao, golema razlika između HDZ-ovih postignuća i programa te ambicijama za brz oporavak zemlje od onoga što građanima nudi politička konkurencija.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo