burna sjednica predsjedništva / Plenković: 'Neću tolerirati sabotaže i diverzije u HDZ-u'

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

'Mene je stanoviti kandidat za gradonačelnika Zagreba prozvao u emisiji'

11.4.2017.
7:15
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a, u ponedjeljak je, na sjednici Predsjedništva stranke, prvi put Zlatku Hasanbegoviću, premda mu se nije obratio imenom, ali se Hasanbegović u tome prepoznao, poručio da neće tolerirati sabotaže i diverzije HDZ-ovih kandidata na lokalnim izborima, aludirajući na Dragu Prgometa, piše Večernji list.

Pitanje izbacivanja Hasanbegovića iz HDZ-a potegnulo se odmah nakon što je otvoreno podržao Brunu Esih, a ne službenoga HDZ-ovog kandidata za Zagreb, Dragu Prgometa, no Hasanbegović je od Plenkovića dobio tek upozorenje. Hasanbegović je Plenkoviću na njegovu opasku rekao da ga moli da autoritetom predsjednika stranke zaštiti članove Predsjedništva od prozivanja HDZ-ova kandidata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mene je stanoviti kandidat za gradonačelnika Zagreba prozvao u televizijskoj emisiji", rekao je Hasanbegović, misleći na Prgometa koji je u Nedjeljom u dva rekao da se Hasanbegović slikao s HOS-ovom kapom devedesetih godina, dok je Prgomet bio ratni dragovoljac. Na to je Plenković upitao Hasanbegovića tko je njegov kandidat za gradonačelnika Zagreba, na što je bivši ministar kulture odgovorio da HDZ ima jednog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika. 

"Što ne biste vas dvojica sazvali novinsku konferenciju, pa da ti podržiš Prgometa", rekao je Plenković Hasanbegoviću, na što mu je Hasanbegović rekao da mu se Prgomet treba ispričati, odnosno povući svoje riječi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao sam istinu, ali mogu povući svoje riječi ako je u tome problem", odgovorio je Prgomet.

Na sastanku se razgovaralo i o Agrokoru te o Vladinom povjereniku Anti Ramljaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslije se još razgovaralo o tome kako riješiti probleme na granici da ne dolazi do velikih zastoja.

Pojedini HDZ-ovci na Predsjedništvu su se požalili da imaju problema s mostovcima i kada je riječ o kadroviranju i kada je riječ o lokalnim izborima, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo