izjava premijera / Plenković: 'Nisam siguran da je Franković imao vremena pratiti detalje zagrebačke kampanje'; Komentirao i suradnju s Čačićem

Ovo je naša druga Vlada u kojoj imamo podršku Reformista, smatram da je to dobro i korisno i za vladu i za Čačića, rekao je Plenković

2.6.2021.
14:04
VOYO logo

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković dao je izjavu za medije o rebalansu u proračunu, Čačiću i koaliciji, kritikama na račun Filipovićeve kampanje za lokalne izbore itd.

''Čuli ste ministra Beroša, očekujemo deficit po europskoj metodologiji na razini -3,8 posto. S te strane bismo ostali u onim okvirima koji su prihvatljivi za nastavak ispunjavanja kriterija za ulazak Hrvatske u europodručje, to je strateška odluka Vlade iz 2018. godine'', komentirao je premijer Plenković za početak o rebalansu proračuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
poruka ministra /

VIDEO Beroš 'preživio' glasovanje o povjerenju, pa na Vladi najavio: 'Ponovno pokrećemo Imunološki, izgradit ćemo tvornicu cjepiva'

Image
poruka ministra /

VIDEO Beroš 'preživio' glasovanje o povjerenju, pa na Vladi najavio: 'Ponovno pokrećemo Imunološki, izgradit ćemo tvornicu cjepiva'

Sami fokus je, kaže, na zdravstvu. ''Vjerujem da će Sabor prihvatiti prijedlog Vlade i da će nam omogućiti funkcioniranje svih politika i svih resora naravno onda i aktivnosti svih proračunskih korisnika''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Schengen, kritike na Filipovićevu kampanju

Nadalje, premijer je komentirao odluku vezanu uz Vilija Beroša koji nakon saborskog glasanja ostaje ministar zdravstva. ''Oporba nije uspjela u inicijativi za izglasavanje nepovjerenja ministru Berošu što je bilo očekivano i dobro, sukladno jučerašnjoj raspravi'', rekao je.

''Drago mi je da je Hrvatska dobila potporu od EK još jednom u novom dokumentu, a to je da Vijeće poduzme korake kako bi i Hrvatska i Bugarska i Rumunjska ušle u Schengensko područje. Ja vjerujem da ćemo to ostvariti, ispunili smo sve kriterije i ta dva cilja dublje integracije po mom uvjerenju, 2022. godina bi trebala biti godina kada bi Hrvatska ušla u taj prostor, a nakon toga slijedi i europodručje'', nastavio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je Plenković odgovorio na novinarska pitanja počevši s odgovorom na kritike Mate Frankovića na kampanju Davora Filipovića te O Čačiću i odnosima u koaliciji. ''Što se tiče Čačića i koalicije, mi smo jučer razgovarali, još jednom ću podsjetiti na ono što je po meni najvažnije. Ovo je naša druga Vlada u kojoj imamo podršku Reformista, smatram da je to dobro i korisno i za vladu i za Čačića'', kazao je Plenković.

Reforme u zdravstvu

''Naš dogovor je bio programski. Mi tu ni milimetra nismo iznevjerili ono što smo se dogovorili (...) Za lokalne izbore smo se dogovorili da će svaka ekipa igrati za sebe i da rezultati neće utjecati na suradnju. S naše strane se tu ništa nije promijenilo. Vjerujem da ćemo kroz dijalog u varaždinskoj županiji vidjeti kakvi će oni dogovori postići i koalicije na razini skupštine Varaždinske županije dogovoriti. To je prije svega pitanje za njih. Što se nas tiče, suradnja može ići dalje kako je bilo dosada'', rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Vidio sam intervju Frankovića, to je bio intervju za neku lokalnu televiziju, on je iznio svoj stav, vidim da je maloprije reagirao i Filipović. Po meni mogu svi iznositi svoj stav, ali postoji jedno temeljno načelo, znam koliko je Mato radio u kampanji i koliko se bavio gradom Dubrovniku u protekle četiri godine, i koliko smo mu u tome mi pomogli, da nisam siguran da je Franković imao vremena pratiti detalje zagrebačke kampanje. Tako je da je dobro da svatko vodi računa o onome za što je bio zadužen', komentirao je Plenković.

Zatim je odgovorio na upite oko zdravstva i pripremi dokumenata za reforme. ''Radimo na tome svo ovo vrijeme. Morate razumjeti, temeljna zadaća ministra zdravstva, osobito Beroša koji je postao ministar u vremenu proglašenja epidemije, zadnjih 15 mjeseci je bila borba protiv Covid-19. Sada kada se bližimo fazi što većeg cijepljenja i padu broja zaraženih i hospitaliziranih, ministar i cijeli njegov tim ima i više vremena za reformske zahvate'', rekao je Plenković dodavši da je niz promjena u zdravstvu već napravljen.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je upitan i o vlastitom zdravlju. ''Ovo što se meni dogodilo je više zbog klime u autu jer sam išao pomagati Mati Frankoviću. Treba se ustati u pet, krenuti u šest i doći do Straduna autom u 11. Ja se odlično osjećam'', rekao je Plenković.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo