raspoloženi premijer / Plenković o incidentu u Krapinskim Toplicama: 'Nije mi jasno to iritantno ponašanje'. Komentirao i Laucove poruke te provokaciju iz Srbije

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ocijenio je da je danas održan jedan od najčudnijih aktualnih satova

15.9.2021.
14:36
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković osvrnuo se, nakon aktualnog prijepodneva u Saboru, na poziv srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića da se izvjese srpske zastave.

''Takve akcije nemaju drugi smisao, osim provokacije'', ocijenio je predsjednik Vlade. Dodao je da su ožiljci Miloševićeva režima  u regiji još živi. ''Svaka vrsta ovakve poruke je zbog izazivanja negativnog efekta. Hrvatska je zrela zemlja'', naglasio je Plenković.

Podržao je ''jasan i artikuliran stav Pupovca i Miloševića''' o tom pitanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mi ne tučemo na prvu loptu, ne nasjedamo na provokacije'', poručio je predsjednik Vlade. Dodao je da se namjerno već godinama ne žesti.

''Najlakše je krenuti u ping-pong žestokih izjava, ali što ćemo postići. Mi ćemo se uvijek ponašati zrelo'', rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocijenio je da je danas održan jedan od najčudnijih aktualnih satova. 

Za stanje u SDP-u rekao je da je na djelu razmak ranije suspendiranih i onih suspendiranih koji sada vode SDP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeste li zabrinuti - zima dolazi, mnogi građani su u kontejnerima i mobilnim kućicama?

Mi smo to rekli i ministru Horvatu i Hanežeku, i Medved i Milošević svi imaju tu zadaću da rješavaju to. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imamo situaciju u Krapinskim Toplicama, ministar Fuchs se boji tih incidenata, a član Znanstvenog savjeta Vlade Gordan Lauc na fejsu poziva građane da pišu gradonačelnicima i ravnateljima da maske nisu potrebne?

Lauc ne znam što piše, što je on toliko prpošan, no bilo tko tko govori iz Znanstvenog savjeta privatno na Facebooku i slično ne govori u ime Vlade, govori u svoje osobno ime bez obzira što govorio. Nije me briga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče upada u škole - to treba sankcionirati, to je neka vrsta prekršaja, nedopustivo je, treba poštovati mjere koje su određene od strane mjera stožera, od strane mogućnosti širenja, uzrasta, trebamo biti čvrsti. Ono što naglašavam jest da smo bili "mekani" u mjerama i ne vidim jedan razlog, osim ako ne radi netko ovo namjerno da se krene s prosvjedima - ali može i to biti, ali se to neće dogoditi jer za to nema argumenta. Snažan oporavak gospodarstva bilježimo, izniman turizam, imali smo i muzeje i izložbe i restorane u koroni, jedino caffe barovi nisu bili otvoreni donedavno - što više netko ima reagirati? Osim cjepiva, to je do svakog u RH tko se nije cjepivo i sam je odgovoran. Kada pogledate ratio hospitalizranih i preminulih, uvijek vam je 8:2 omjer. Apeliram na sve starije koji se nisu cijepili da poklone povjerenje znanosti. Poštujem njihovo mišljenje, onih koji se nisu cijepili, ali se ne slažem - šaljem poruku da napravimo napredak. Ja ne  znam što više treba napraviti, nije ovo više do države.

Plaćanje testiranja necijepljenih?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne možemo platiti dugoročno. Besmisleno je. Kako će netko liječiti ljude tko je bolestan i riskirati, pa da ispadne iz stroja, a da cijepljeni odrađuju posao? Ljuti su ovi koji su se cijepili od ovih koji svako malo idu u smaoizolaciju. Etički je to... Plaćati testiranja nećemo, nema smisla.

Rasprava o predsjedniku/ci Vrhovnog suda - čeka se stajalište Vaše stranke.. Može li se iščitati novi prijedlog - teško da će dobiti potporu HDZ-a?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na 4 minute što je Benčić nadrobila i u kojim Grammyjima nastaju takve teorije, i je li to baš pravi kandidat.. To je nevjerojatno ta sposobnost izmišljanja tih scenarija. Imaju samo jedan cilj - srušiti vladu pod svaku cijenu. Nebulozno. Ne kažem da je pravosuđe brilijantno, ali da se svede rasprava u 2021.na predsjednika VS-a je nonsense. 

Mi smo promijenili zakon o sudovima da krenemo u javni poziv jer je dotadašnja procedura bila loša. Kada se to mijenjalo, nitko nije znao tko će biti predsjednik 2011. , pa ni Milanović. 2013. kad je on bio premijer, kad je SDP imao većinu birao se predsjednik bez javnog poziva - Hrvatina. Što je on bio? Bio je predsjednik. Nitko nije zucnuo ako slučajno ne demantiramo nekog iz Boys kluba da neće biti reforme pravosuđa. Kako je nakon osam godina to postao glavni narativ, što se dogodilo? 2013. je to bilo neopaženo, respect prema Hrvatinu, ali sad je to glavna tema.Zašto?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li gospođa Ksenija Turković ta kandidatkinja?

Ne znam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac Dobranić – govorio je o Agrokoru da je Vlada propustila likvidirati faktore društva nastalom štetom?

Ne znam što je on govorio. Mi smo imali 2 drastična trenutka – kolaborirala nam je tvrtka i s njima povezani partneri, OPG-ovi, suradnici. Svi bi klekli da nismo intervenirali. Mnogi su danas ipak snažni, pridonose ekonomiji . Preživjela su brojna radna mjesta i to je jedino bitno. Nakon tog smo imali pandemiju gdje smo iskeširali milijarde, oprostili troškove, aktivnosti HZZ-a.. Sve zajedno 36 milijardi i to vam govorim jer smo u 5 godina mandata te dvije situacije kobne imali i da nismo napravili što jesmo to bi bio tornado koji bi rušio pred sobom sve. Mi smo sve to iznijedrili i održali. Ovo što navodite nisam čuo, to nema nikakve veze njega kao kandidata. Možda samo gospođa Benčić to zna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gospodin Horvat je otklonio mogućnost da bude župan međimurski, imate koga drugog?

Ne znam, imate rok od 90 dana. Rok je u 12. mjesecu , nek se sve slegne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što možemo u Kutini očekivati?

Celjaka smo zadužili da bude odgovoran. On je šef županijske organizacije, osuđujemo sve nepravilnosti. Sve je uobičajena metoda. Tog davanja medijskog prostora političarima je glupost. Vidi se na aktualnom satu tko radi nešto korisno, a tko ne radi ništa. Davati medijsku pozornost njima na ovaj način gdje se prikupe informacije s tko zna kojih izvora pa ispitujete mene za sve - besmisleno! Neka se održi press konferencija gdje će oni izaći pred javnost i dati svoje stavove, reći što se dogodilo i odgovarati na ova pitanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo