'iznimno zadovoljan' / Plenković o novcu koji će dobiti Hrvatska: 'Dobivao sam rano jutros poruke kao da mi je rođendan'

Novi/stari premijer hvali se uspjehom Hrvatske

21.7.2020.
13:30
VOYO logo

Iako je o tome bilo dosta riječi na sjednici Vlade, premijer Andrej Plenković održao je konferenciju za novinare na kojoj je izvijesti još jednom o postignutom dogovoru čelnika zemalja članica EU-a o novom prijedlogu plana za oporavak i sedmogodišnjeg proračuna. 

"Bit dogovora za Hrvatsku je sažeta u jednoj brojci - to su 22 milijarde eura, koje su nam na raspolaganju iduće četiri, odnosno sedam godina", pohvalio se Plenović. Ponovio je da je uspjeh što su uspjeli ispregovarati duplo više nego je bilo namijenjeno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
dolaze novi /

Plenković: 'Ogroman financijski paket kakav smo danas donijeli u Hrvatsku omogućuje da naš oporavak bude brz'

Image
dolaze novi /

Plenković: 'Ogroman financijski paket kakav smo danas donijeli u Hrvatsku omogućuje da naš oporavak bude brz'

"To znači da imamo polugu za ulaganja, potporu reformama, a sve to ima za cilj ono čemu svjedočimo, vidjeli ste rast plaća u Zagrebu - da prosječna plaća do kraja mandata bude 7600 kuna. Moramo se samo svi zajedno potruditi na globalnoj razini da se pronađe rješenje, cjepivo za koronavirus i da se na nacionalnoj razini ovaj okvir primijeni na svakodnevni život", rekao je Plenković. 

Na pitanje kako bi ocijenio mandat prošle Vlade, rekao je da je bilo teško. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bili smo u brzini koja se zve krizno upravljanje. Nismo stali. Ne znam što nam se još moglo dogoditi da nam se već nije dogodilo", rekao je.  

Podsjetio je na rezultate izbora i da je odmah dobio mandat za sastavljanje nove Vlade. "Od izbora smo imali dva krupna događaja na europskom planu - da smo primljeni u europski tečajni mandat II. Nadam se da ćemo u mandatu nove vlade biti primljeni u Schengen", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da je od tvita koji je jutros objavio u 5:30 sati dobivao poruke kao da mu je rođendan ili da su pobijedili na izborima. 

"Ljudi, a mnogi su i iz poslovnog svijeta, osjetili su dašak optimizma. I nova Vlada, s novim ministrima koji dolaze treba iskoristiti taj trenutak i elan", istaknuo je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo