'samo solidarno' / Plenković o oporbi: 'Paket mjera je toliko kvalitetan da nemaju što prigovoriti, pa moraju politizirati'

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Dodao je kako je njihov potez adekvatan krizi koja je nastupila

9.9.2022.
20:57
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković posjetio je danas Krapinsko-zagorsku županiju, a tamo je po prvi put odgovarao na novinarska pitanja vezana uz paket mjera pomoći građanima.

“Moj je generalni dojam da su mjere koje je Vlada usvojila zaista bile onakve kakve sam najavio da će biti – snažne i sveobuhvatne", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako je njihov potez adekvatan krizi koja je nastupila.

“Paket je pogodio sve što se očekivalo pa i više, a to se vidjelo po reakcijama brojnih gradonačelnika, ne samo iz redova HDZ-a, ali i stručnjaka, gospodarstvenika, velikog broja onih koji su dobro sagledali što smo jučer donijeli. Razumiju da smo napravili važan i pravovremen korak”, smatra Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i kritike oporbe koja tvrdi da mjere nisu dobre i da nije jasno u kojem se smjeru ide.

“Oni, vjerojatno, s obzirom na toliko kvalitetan sadržaj usvojenog paketa nemaju što prigovoriti u supstanci, onda moraju nastaviti politizirati", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan hoće li se porez na ekstra profit odnositi samo na tvrtke iz energetskog sektora ili i sve ostale, premijer kaže: “Ne nužno samo za njih, ali bit će pažljivo kalibriran i primjenjivat će se na kraju godine.”

Kao ključnu poruku istaknuo - solidarnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svi su razumjeli koliko je važno da u ovakvoj vrsti krize svi daju doprinos solidarne društvene odgovornosti. Ako Vlada toliko subvencionira cijene energenata da svi mogu nastaviti normalno živjeti i poslovati, onda je u redu da i svi koji su na tržištu daju svoj doprinos za nadilaženje ove krize za koju nije kriva niti Vlada, niti oni.”

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo