ne želi se miješati / Plenković o slučaju Buljan Flander: 'To je mjera suda, a ne politička odluka. To nikakve veze s nama nema'

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Plenković je ocijenio kako je riječ o još jednom pokušaju napada oporbe na Vladu i HDZ

23.9.2021.
12:10
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković komentirao je nakon sastanka u Vladi privremenu zabranu objavljivanja tekstova na portalu H-alter vezano uz Gordanu Buljan Flander, ravnateljicu Poliklinike za zaštitu djece Grada Zagreba. Istaknuo je kako je ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek dala "sjajnu izjavu" vezano uz taj slučaj, no nije želio eksplicite reći kako taj slučaj jest kršenje slobode medija. Podsjetimo, ministrica je rekla da "joj je neshvatljivo i neprihvatljivo da se može donijeti odluku kojom se nekome unaprijed zabranjuje da o nečemu piše". 

Plenković se prebacio na politički aspekt cijele priče te je ocijenio kako je riječ o još jednom pokušaju napada oporbe na Vladu i HDZ. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
dat će izjavu /

Gradonačelnik Tomašević smjenjuje Upravno vijeće poliklinike Gordane Buljan Flander?

Image
dat će izjavu /

Gradonačelnik Tomašević smjenjuje Upravno vijeće poliklinike Gordane Buljan Flander?

"Razvija se pokušaj političkog napada na Vladu i HDZ od strane SDP-a za gušenje slobode medija u Hrvatskoj. Ovo je sad već drugi put u dva tjedna da politički akteri u eter puštaju takve informacije, kao i u slučaju Posavec/Kovač gdje smo tjedan dana morali objašnjavati kako Vlada i HDZ utječu na DORH. To je nedopustivo u zemlji u kojoj se zna što je izvršna, zakonodavna, a što sudbena vlast. Nije normalno da se u političkom prostoru optužuje Vladu za privremenu odluku jednog suca u jednom predmetu o privremenoj mjeri. Odbacujem te insinuacije i o utjecaju na Državno odvjetništvo i sudove, da postoji intencija o nekakvom gušenju slobode medija. Takve teze jednostavno nisu točne, nisu normalne. One su van svake pameti!", poručio je Plenković pozivajući se na trodiobu vlasti. 

Istaknuo je da se zalaže za slobodu medija te da, što god se napiše, iz principa nikad neće pokrenuti postupak protiv bilo koga. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Niti ćemo mi za to odgovarati, postoje pravni načini kako se ide protiv te privremene mjere. Neću ulaziti u meritum niti teze da se u Hrvatskoj guši sloboda medija. Riječ je o mjeri suda, a ne o političkoj odluci. To baš nikakve veze s nama nema", rekao je Plenković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo