NOVOIZABRANI PREDSJEDNIK / Reakcije političara na pobjedu Milanovića: 'Držat će se onoga što je govorio u kampanji'

Na ljevici se ozbiljno pripremaju za parlamentarne izbore kojoj je pobjeda Zorana Milanovića dala vjetar u leđa

6.1.2020.
19:50
VOYO logo

Kako je Zoran Milanović uspio, komu je pravo, a komu krivo, kakva će biti suradnja s Vladom?

Ključne su to političke teme dan nakon što je Hrvatska na izborima odlučila da će novi predsjednik biti Zoran Milanović. Velika očekivanja od izabranog predsjednika komu stižu čestitke sa svih strana, imaju mnogi, među i njima i članovi vladajuće koalicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja ne vidim ni jedan problem da ta suradnja ne bude dobra jer Milanović ustav poznaje i zna da je najvažniji za nešto što se zove republika, a Hrvatska je republika“, izjavio je Siniša Hajdaš Dončić komentirajući kakva će biti suradnja s Vladom.

"Bit će to tvrda kohabitacija u skladu s Ustavom i zakonom, imamo mi dugu povijest odnosa koju je on začinio, razgovarat ćemo o tome. Nemamo se mi što miriti, svatko živi svoj život", osvrnuo se predsjednik Vlade Andrej Plenković na istu temu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI:

Arsen Bauk je izjavio kako će to biti normalna kohabitacija i da ako postoje razlike u stavovima one će se moći izražavati a oko nesuglasica u zajedničkim ovlastima morat će se dogovarati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef SDSS-a Milorad Pupovac ne skriva da od Milanovića ima velika očekivanja: "Predsjednik je sukreator i kreator one politike kakve nismo imali od ulaska u EU, politike  posvećene zajedničkim ciljevima a to je kako se lošeg osloboditi a dobrom posvetiti".

Milan Bandić koji je podupirao predsjednicu, ustraje da je uvijek na strani pobjednika, komentirao je: "Surađivat ću sa svima koji to žele".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanovićevom pobjedom iako partneri HDZ-a, zadovoljni su u vrhu HNS-a.
"Ja sam uvjeren da ono što je govorio u kampanji da će se toga i držati i da je to kompatibilno s politkom HNS-a i uvjeren sam da ćemo surađivati“, izjavio je Ivan Vrdoljak, predsjednik HNS-a.

Milanoviću je čestitku uputio i američki veleposlanik William Robert Kohost koji je uz čestitku napomenu da se veseli suradnji s novim predsjednikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok se dojmovi slažu, na ljevici se ozbiljno pripremaju za parlamentarne izbore kojoj je pobjeda Zorana Milanovića dala vjetar u leđa.

"Treba vidjeti love li više dvije mreže ili jedna. Svi izbori su emocija, morate imati program i ideju, i napraviti matematiku", izjavila je Anka Mrak Taritaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo