'prije svega svjetonazorska podudarnost' / Plenković odbacio nagađanja: 'Velika koalicija niti je moguća, niti potrebna'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Moj je stav jasan - prije svega svjetonazorska podudarnost, a nakon toga programski zajednički ciljevi', poručio je kandidat za predsjednika HDZ-a Andrej Plenković

30.6.2016.
13:56
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo
Image
Grbin odbacio mogućnost velike koalicije /

'Kako koalirati sa strankom u kojoj je Hasanbegović i koja će napraviti milijunsku štetu?'

Image
Grbin odbacio mogućnost velike koalicije /

'Kako koalirati sa strankom u kojoj je Hasanbegović i koja će napraviti milijunsku štetu?'

HDZ-ov europarlamentarac i kandidat za predsjednika stranke Andrej Plenković izjavio je u četvrtak u Splitu da 'velika koalicija' HDZ-a i SDP-a u ovom trenutku niti je moguća, niti je potrebna.

U razgovoru s novinarima na marginama konferencije Europske pučke stranke (EPP) na temu "Mediteran - Geopolitika i europske integracije, izazovi i prigode", Plenković je na pitanje je li moguća koalicija HDZ-a i SDP-a odgovorio: "Ne. U ovom trenutku nije ni potrebna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je da je HDZ otvoren za druge koalicijske dogovore za izvanredne parlamentarne izbore.

"U kontaktu sam s brojnim kolegama iz drugih stranaka, otvoren sam za koalicijske dogovore, smatram da skupine koje je odredilo Predsjedništvo HDZ-a, a to su iskusne kolege koje vode te razgovore, u ovom trenutku rade dobar posao", rekao je kandidat za predsjednika HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Te će koalicije, dodao je Plenković, na vrijeme biti dogovorene kako bi javnost i politički partneri znali stav HDZ-a,  "A moj je stav jasan - prije svega svjetonazorska podudarnost, a nakon toga programski zajednički ciljevi", istaknuo je.

Govoreći o predstojećim izborima za predsjednika stranke, rekao je da se svi članovi HDZ-a mogu kandidirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je odluka svakog pojedinca koji smatra da svojim znanjem, iskustvom i radom može pridonijeti HDZ-u u trenutnoj situaciji", rekao je.

Skup europskih pučana u Splitu dobar i za HDZ kao najjaču hrvatsku stranku

Konferencije Europske pučke stranke u Splitu na temu "Mediteran - Geopolitika i europske integracije, izazovi i prigode",  Plenković vidi kao priliku "ne samo za revitalizaciju HDZ-a kao najsnažnije hrvatske stranke nego i za borbu za odgovorni politički i vjerodostojni mainstream".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jer, ovaj trend populizma koji, vidimo, dovodi i na neposrednim izjašnjavanjima građanima na referendumima do ovakvih rezultata ... loš je za europski projekt i u konačnici ima i negativne gospodarske i financijske implikacije", ocijenio je europarlamentarac Plenković, navodeći kao primjere Brexit te nizozemsko odbacivanje sporazuma o pridruživanju Ukrajine Europskoj uniji.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo