sukob oko vrhovnog suda / Plenković odgovorio Milanoviću: 'Idemo u nekakav polusukob za koji nema potrebe. Nastoji se staviti u cipele reformatora Vrhovnog suda'

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković obratio se javnosti nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a

8.3.2021.
18:20
VOYO logo

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković obratio se javnosti nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. 

RTL-ov reporter Goran Latković pratio je izjavu Plenkovića i kazao da premijer nije isto žestinom odgovorio predsjedniku Milanoviću vezano uz prijedlog nove predsjednice Vrhovnog suda i da Plenković smatra da se ne treba dizati tolika buka oko izbora predsjednika Vrhovnog suda. Mandat aktualnog predsjednika Vrhovnog suda istječe u srpnju, a čini se da javnost može očekivati da će se ova rasprava dići na još viši nivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne vidim da je to tema oko koje bi trebalo postojati prijepor. Nema trgovine ili inzistiranja na nekoj osobi. Čini mi se da je usvojen sustav 2017. godine koristan i bolji nego je bilo dotada. I zbog javnog poziva, ali i zbog toga da onaj tko želi biti predložen, treba predstaviti program. Želja je da se omogući širem krugu ljudi da iskažu interes za obnašanje te funkcije", kazao je Plenković. 

"Predsjednik može imati stav o bilo kojoj temi. No, Ustavni sud odlučuje o tome što je ustavno", kazao je Plenković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Idemo u nekakav polusukob"

"Idemo u nekakav polusukob. Nema potrebe da do njega dolazi. Znamo proceduru. Svi koji su željeli biti predloženi, mogli su se javiti na poziv. To je mogla i gospođa Đurđević, ne znam zašto nije", kazao je. 

Image
Prepucavanje ne prestaje /

VIDEO Jandroković oštro uzvratio Milanoviću: 'Čovjek voli biti u blatu, voli biti prljav'

Image
Prepucavanje ne prestaje /

VIDEO Jandroković oštro uzvratio Milanoviću: 'Čovjek voli biti u blatu, voli biti prljav'

Rekao je da su tko je kandidatkinja predsjednika doznali od Radimira Čačića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Intencija predsjednika je da otvori temu pravosuđa bez da može utjecati na zakon i ono što predlaže Vlada. Nastoji se staviti u cipele osvježivača i reformatora Vrhovnog suda. Netočno je da je Vlada na poziciji statusa Quo", kazao je Plenković. 

Kazao je ponovno da se Đurđević mogla javiti na javni poziv. "Smisao izmjena je bila da se postupak učini transparentnijim kroz javni poziv", kazao je Plenković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje da je gradonačelnik Petrinje Dumbović prozvao HDZ i Most za incident koji se dogodio, kazao je da mu nije jasno kakve to veze ima s HDZ-om. 

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo