ide li škver u stečaj? / Plenković odgovorio Miletiću: 'Neka se IDS zapita što je po pitanju Uljanika radio zadnjih 30 godina'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Miletić je rekao da je guranje Uljanika u stečaj ekonomski udar HDZ-a na Istru

30.3.2019.
16:13
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković je komentirao intervju predsjednika IDS-a Borisa Miletića za današnji Večernji list koji je rekao da je guranje Uljanika u stečaj ekonomski udar HDZ-a na Istru.

"Ako se IDS hoće igrati prebacivanja odgovornosti, neka se zapitaju što su radili po temi Uljanika zadnjih 30 godina, a ne zadnjih 17 mjeseci", rekao je Plenković u subotu u Westinu, gdje je sudjelovao na sastanku Stalnog odbora Parlamentarne skupštine NATO-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Po njegovim riječima, Vlada je prošle godine napravila iskorak, "za razliku od onih jamstava koje su vlade SDP-a, a u kojima je sudjelovao i IDS, davale jamstva za brodove koji nisu izgrađeni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo napravili ono što je tada bilo jedino ispravno i moguće, dali 'rescue aid' u skladu sa smjernicama Europske komisije i otvorili put u tom trenutku za pronalaženje adekvatnog partnera za restrukturiranje", istaknuo je.

Na pitanje o borbenim zrakoplovima odgovorio je da Hrvatska radi na tome da se osigura i ojača ta sposobnost, no nije mogao jamčiti da će Hrvatska do kraja njegova mandata dobiti nove vojne zrakoplove. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je to u ovom trenutku reći", odgovorio je novinarima. 

Upitan hoće li se ići u izravnu pogodbu ili na novi natječaj, rekao je da je "odgovorno da se ide prema više opcija".   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je riječ o novcu za kampanju za europarlamentarne izbore, Plenković je rekao da je riječ o sredstvima stranaka, a ne o novcu iz proračuna.

Na novinarsko pitanje oko imena na listi i hoće li na njemu biti i ministrica Gabrijela Žalac odgovora: "Svi vi koji prepisujete jedni druge pričekajte da objavimo listu pa ćete vidjeti, to što čitam što nekada pišete je zabavno, ali i netočno", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo