DOTAKAO SE I MILANOVIĆA / Plenković opleo po mnogima: 'Slučaj Mamić se nije smio dogoditi, Grbin je vodonosac, a Čačić ne kadrovira u Vladi'

Mi nismo pokrenuli životinjsku farmu u Hrvatskoj, kazao je o inicijativi predsjednika Zorana Milanovića da zajedno polože vijenac u Jasenovcu

20.4.2021.
15:57
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković u Rijeci je, nakon što je vidio kako napreduju radovi na KBC-u Rijeka, komentirao aktualne političke teme. 

Na pitanje zašto Vlada nema političke volje izmijeniti Zakon o kaznenom postupku, kako bi se prevenirali slučajevi kao što je bijeg Zorana Mamića u BiH nakon što mu je izrečena pravomoćna presuda od 4 godine i 8 mjeseci zatvora, Plenković je rekao da su "zakone mijenjali nekoliko puta". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatram da je Ministarstvo pravosuđa bilo vrlo jasno u svom priopćenju kada je riječ o izricanju mjera opreza za pojedine osuđenike. Po meni, ovdje je na zahtjev Državnog odvjetništva nadležni prvostupanjski sud, to je Županijski sud u Osijeku, je mogao i po meni trebao izreći mjeru opreza s obzirom na okolnosti slučaja", kazao je te poručio da pravosuđe mora signalizirati ako smatraju da to treba doraditi. 

"Oni su ti koji u praksi, ovisno o pojedinim slučajevima, mogu konstatirati je li se određene mogućnosti koje su im na raspolaganju po postojećim zakonima koriste ili se ne koriste", kazao je Plenković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po meni ovakve situacije, po biti svog slučaja i svih okolnostima, se ne bi smjele događati", rekao je. 

"Nikad o rekonstrukciji nisam razgovarao s Čačićem"

O najnovijem slučaju s tvrtkom koja je radila cvjetne aranžmane, a dobila je IT posao s Ministarstvom zdravstva, Plenković je kazao da se o tome pričati sutra, a potvrdio je da ministar Vili Beroš ima njegovu podršku. Samo kratko je odgovorio "ništa" na pitanje što kaže da je Povjerenstvo za sukob interesa otvorilo slučaj ministra Vilija Beroša. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
od cvjećara do ministara /

'Dobar posao' s Berošem. Na natječaj eBolnica prijavio se bivši Sanaderov ministar. Firmu je osnovao 21 dan prije isteka roka

Image
od cvjećara do ministara /

'Dobar posao' s Berošem. Na natječaj eBolnica prijavio se bivši Sanaderov ministar. Firmu je osnovao 21 dan prije isteka roka

Plenković je rekao i da mu je svejedeno hoće li se rasprava o povjerenju Berošu u Saboru dogoditi prije ili nakon lokalnih izbora. "To je još inicijativa. Ali bit će 12 - 0", rekao je Plenković aludirajući na ranije pokušaje opoziva ministara iz njegove Vlade. Kazao je i da ne postoji tema rekonstrukcije Vlade. 

"Nikada o temi rekonstrukcije Vlade nisam razgovarao s Radimirom Čačićem, niti ćemo o tome razgovarati. Niti je on premijer niti on o tome odlučuje. On ne kadrovira niti u Vladi niti uopće", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Grbin je vodonosac i kurir"

Predsjednika SDP-a Peđu Grbina je nazvao "vodonoscem i kurirom", a na pitanje kada možemo očekivati reformu zdravstva, odgovorio je: "Reforma zdravstva se stalno provodi". 

"Ne postoji nacrt bilo kakvog zakonskog prijedloga koji bi, eventualno bio kod mene ili kod Čačića u ladici", kazao je o reformi zdravstva. "Ako bude kakva inicijativa oko ministra zdravstva, Vlada i parlamentarna većine će je, naravno, odbaciti kao što je bilo i dosad", rekao je Plenković i dodao da Beroš ima zadatak raditi na unaprjeđenju zdravstvenog sustava. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi nismo pokrenuli životinjsku farmu u Hrvatskoj"

Na pitanje o tri kolone u Jasenovcu, rekao je da protokol radi Spomen područje Jasenovac i da su oni to organizirali sukladno epidemiološkom okviru. "Pojedina izaslanstva će u razmacima dolaziti. Mi smo kao Vlada odlučili doći u 9 sati, Sabor u 10, a onda i ostale delegacije", kazao je. 

"Mi nismo pokrenuli životinjsku farmu u Hrvatskoj, nismo pokrenuli uvrede, nismo pokrenuli niz drugih aktivnosti koje su ispod svake razine i nema prostora za glumljenje", kazao je o inicijativi predsjednika Zorana Milanovića da zajedno polože vijenac u Jasenovcu te dodao kako to nema nikakve veze s narodima žrtava i da poštuju žrtve. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo