Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Kampanja u punom jeku

Plenković otvorio brzu cestu od Vrbovca do Farkaševca: 'Premijer je sveprisutan po cijeloj zemlji'

Ova će cesta skratiti put od Bjelovara prema Zagrebu ili obrnuto za nekakvih 15 minuta

Adrian De Vrgna/ 16.4.2019. u 20:25
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dionica brze ceste D12 čvor Vrbovec 2 - čvor Farkaševac, duljine 10,6 kilometara, u čiju je izgradnju i opremanje uloženo 349 milijuna kuna (bez PDV-a), puštena je u promet u utorak poslijepodne.

A nakon posjeta Slavoniji, premijer Andrej Plenković uputio se u Zagrebačku županiju. Ondje je otvorio i pustio u promet rekonstruiranu dionicu brze ceste.

Obnovljena dionica od čvora Vrbovec 2 do Farkaševca bitno skraćuje put od Bjelovara do Zagreba. 

"Kako se kod nas grade veliki infrastrukturni projekti, više Vlada na jednom projektu dolazi odraditi kampanju. Svi znamo da se euroizbori bliže, isto tako smo svjesni da je premijer sveprisutan po cijeloj zemlji. Također, podsjetio bi samo, za nedavnih izbora u ličko-senjskoj županiji sva svita ministara sjatila se u taj kraj. Što se tiče ove same ceste, dio je to dionice ceste koja je najavljena da će biti završena 2011., a išla bi sve do Bjelovara. To je trebala biti autocesta u punom profilu, najavljivao ju je premijer Sanader. Dakle, sve skupa s ovim radovima, sada je ovo državna cesta, kasni punih osam godina", kazao je reporter RTL-a, Adrian DeVrgna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zašto? Pitao je ministra Olega Butkovića

"Za to je bilo objektivnih razloga, vi znate da je došla financijska kriza i da je nažalost Vlada u mandatu gospodina Milanovića od 2011. do 2015. usporila cestogradnju, ne samo ovdje, nego i drugdje u Hrvatskoj. Ali, moramo priznati da je došlo i do financijske krize. S druge strane, neki izvođači koji su bili na ovoj dionici, otišli su u stečaj jer je bilo određenih problema sa konzorcijem koji je vodio ove radove", kazao je Butković.

Ova će cesta skratiti put od Bjelovara prema Zagrebu ili obrnuto za nekakvih 15 minuta. Najavljuje se daljnja gradnja i to sve do Virovitice, no kada, ne želi nitko prognozirati pa ni ministar Oleg Butković. Čini se da ćemo morati još pričekati da bi za udaljenost od nekih 100 kilometara prešli unutar sat vremena. 

Upravo se čita

Image
Sunce malo

Dirljiv video Edine nećakinje koja ide na kemoterapiju: 'Kad odrastem želim biti liječnica'

Adrian De Vrgna/ 16.4.2019. u 20:25
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Jeronim Tomas

Direktor zagrebačke plinare Opskrba: 'Svi moraju imati plin. Nije bitno hoće li se to nama isplatiti'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba