Sastanak Šukera s premijerom / Plenković podržava Šukera: 'Vlada i Sabor ne biraju vodstva sportskih saveza, sport treba dati sportašima'

'Skupština će odlučiti o predsjedniku HNS-a, ovako razgovarati o ostavkama je neprihvatljivo. Primjenjujemo Zakon o sportu, možda i jedini u Hrvatskoj', rekao je Šuker novinarima ispred sjedišta Vlade

28.2.2017.
17:39
VOYO logo
Image
nogometna kaljuža /

Da, i to je moguće: Mostov kandidat u RTL-u Danas od vladajućih zatražio da se konačno počne provoditi Zakon o sportu!?

Image
nogometna kaljuža /

Da, i to je moguće: Mostov kandidat u RTL-u Danas od vladajućih zatražio da se konačno počne provoditi Zakon o sportu!?

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić primili su u utorak izaslanstvo Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) koje je predvodio predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Sastanak je trajao sat vremena, a glavna tema razgovora bila je priprema za predstojeću utakmicu kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji protiv Ukrajine 24. ožujka na stadionu Maksimir. Po izjavama sudionika nakon sastanka očito se nije raspravljalo o zahtjevu Mosta za smjenama u HNS-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saborski zastupnici i članovi Mosta nezavisnih lista zatražili su u ponedjeljak da čelnici Hrvatskog nogometnog saveza ali i članovi Izvršnog odbora i Skupštine HNS-a  podnesu ostavke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Skupština će odlučiti o predsjedniku HNS-a, ovako razgovarati o ostavkama je neprihvatljivo. Primjenjujemo Zakon o sportu, možda i jedini u Hrvatskoj i želimo cjeloviti zakon o sportu za sve sportove i sve sportaše", rekao je Davor Šuker novinarima ispred sjedišta Vlade.

Predsjednik HNS-a je kazao kako je glavna tema razgovora bila priprema za utakmicu s Ukrajinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvalan sam premjeru i ministru unutarnjih poslova koji su saslušali ono što nas očekuje u predstojećim mjesecima, a to je utakmica s Ukrajinom koja je važna za hrvatski sport. Riječ je o kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo. Razgovarali smo i o europskom prvenstvu, Kupu u Varaždinu. Bio je to konstruktivan razgovor o nogometu. Reprezentacija je deveta na FIFA-inoj ljestvici, dobro funkcioniramo kao savez, ali je važno da se plasiramo i na svjetsko i na europsko prvenstvo", zaključio je Šuker.

Pored Šuketa u izaslanstvu HNS-a bili su i potpredsjednici Ante Kulušić i Ante Vučimilović, te članovi izvršnog odbora HNS-a Nenad Horvatič i Marijan Kustić, dok su uz premijera bili i državna tajnica Središnjeg ureda za sport Janica Kostelić, ministar unutrašnjih poslova Vlaho Orepić, te čelnik SOA-e Daniel Markić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozivam sve navijače da bodre naše igrače. To je bitno," kratko je nakon sastanka kazao ministar Orepić.

Jutros je nakon konferencije "Demografija – refleksije na mirovinski sustav" premijer Plenković Mostov ultimatum da vodstvo HNS-a mora otići komentirao riječima da sport treba dati sportašima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koliko ja znam ne bira Vlada, Sabor ili političke stranke vodstva sportskih saveza. Prema tome, to su stvari koje oni koji su izabrani u HNS moraju sami rješavati. Sport treba dati sportašima", poručio je Plenković dodavši: "Zanima me kvalitetan nogomet i sport, sigurnost onih koji dolaze na sportska borilišta i nogometne stadione da uživaju u sportu." 

Kazao je da će planom normativnih aktivnosti za treći ili četvrti kvartal ove godine biti predložena revizija zakona i da državna tajnica Janica Kostelić sa suradnicima radi na rješenjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo