PREDIZBORNA KAMPANJA / Plenković: 'Povukli smo potez bez presedana i izbjegli krizu'

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Svaki glas za Domovinski pokret ili Most jedan je mandat više SDP-u, poručio je predsjednik HDZ-a

26.6.2020.
18:23
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković ponovio je u petak u Bjelovaru da je Vlada stala iza svojih građana, poslodavaca, radnika i privatnog sektora, čime je izbjegnuta kriza pa u lipnju imamo isti broj zaposlenih kao i prije koronakrize.

Image
samoinicijativno se testirao /

Rajko Ostojić se družio sa zaraženim SDP-ovcem, ide u samoizolaciju: 'Odgovoran sam političar'

Image
samoinicijativno se testirao /

Rajko Ostojić se družio sa zaraženim SDP-ovcem, ide u samoizolaciju: 'Odgovoran sam političar'

I potpredsjednik Vlade i šef Nacionalnog stožera CZ Davor Božinović rekao je danas na konferenciji za novinare tog stožera u Zagrebu da Hrvatska danas ima jednak broj zaposlenih kao prije koronakrize što je posljedica poduzetih ekonomskih mjera i potpora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je u petak u  društvu stranačkih kolega Gordana Jandrokovića, predsjednika Hrvatskoga sabora i nositelja liste te stranke za 2. izbornu jedinicu, ministra Gorana Grlića Radmana, saborskog zastupnika Mire Totgergelija te predsjednika HSLS-a Darija Hrebaka, koalicijskog partnera HDZ-a bio u 2. izbornoj jedinici.

Zastupnik Totgergeli podsjetio je kako je u mandatu Plenkovićeve Vlade puštena u promet dionica brze ceste od Vrbovca do Farkaševca i željeznička pruga od Sv. Ivana Žabna do Gradeca, a nastavljena je izgradnja prema Bjelovaru. Osigurana su financijska sredstva za izgradnju nove zgrade bjelovarske bolnice, a najavio je i polaganje temeljnog kamena za veteranski centar u Daruvaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrebak je ponovio da je Bjelovar najtransparentniji grad u Hrvatskoj te grad u kojemu se smanjuju porezi i njeguje gospodarstvo.

Jandroković je Bjelovarčane pohvalio za pridržavanje epidemioloških mjera, ističući kako moramo znati živjeti s virusom te je poručio da je glas za HDZ siguran glas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Moja glavna poruka je ta da je naš glavni politički suparnik u ovoj utakmici lijeva koalicija Restart i zato svaki glas od centra prema desnici mora ići HDZ-u jer je to siguran glas. Za ostale desne opcije ne znamo tko su i što će s njima biti sutra. Više nego ikad važno je da glas desnog birača ide HDZ-u”, rekao je Jandroković.

Plenković je podsjetio da je Vlada 2017. godine reformom financiranja lokalne i područne samouprave ostavila više prihoda Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, gradovima i općinama - 113 milijuna kuna, što je 63 posto više nego prije izglasavanja toga zakona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Za ovu županiju ugovorili smo 1,4 milijarde kuna europskih sredstava, a ukupno 1,5 milijarda kuna u mandatu ove Vlade. Za vrijeme covid-krize 1786 poslodavaca tražilo je potporu u ožujku, 11.664 radnika su dobila plaće, ukupno 109 milijuna kuna za ožujak, travanj i svibanj", rekao je Plenković. 

"Pokazali smo da Vlada stoji iza svojih građana, poslodavaca, radnika i privatnog sektora. Potez je bez presedana u Hrvatskoj i time smo izbjegli krizu. Mi danas u lipnju imamo jednak broj zaposlenih kao i prije krize”, istaknuo je Plenković. Dodao je da je svaki glas za Domovinski pokret ili Most jedan mandat više SDP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo